ZUK Z1 pametni telefon by Lenovo – unboxing i prvi dojmovi

Fotografija članka: ZUK Z1 pametni telefon by Lenovo – unboxing i prvi dojmovi

U redakciju nam je još prošlog tjedna sletio novi ZUK Z1 pametni telefon, kojeg najjednostavnije možemo opisati kao pametni telefon visoke srednje klase, jako dobre kvalitete i povoljne cijene.

Oglas

Ono što morate znati o ZUK brendu je kako je u vlasništvu Lenova. Na kutiji lijepo piše “a Lenovo company” i to sa dizajnom novog logoa koji su predstavili . Dakle, u rukama imamo nešto novo, friško, tek izašlo ispod čekića :)

Zašto je Lenovo napravio ovu marku? Teško je reći, pogotovo ako znamo kako je u njihovom vlasništvu još jedna poznata marka – Motorola. Nekako nam se čini kako ZUK brendom žele ući u tržište kvalitetnih pametnih telefona visoke srednje klase koji će konkurirati kvalitetom i jakim hardverom po povoljnim cijenama. Nekako nam se ova filozofija čini jako slična onoj koju ima jedna druga kineska kompanija, OnePlus.

Prvi dodir odnosno dojam o ZUK Z1 pametnom telefonu (inače, na kutiji piše ZUK Z1221) je vrlo pozitivan. Ono što ćete odmah na vrlo lijepoj i uredno složenoj bijeloj kutiji vidjeti je kako podržava što bi nekima možda moglo predstavljati problem zbog nekompatibilnosti sa starijim kablovima/punjačima, no nema problema. Na eBayu smo za 1,25$ kupili “pretvarač” iz USB Type-C u standardni USB i riješili sve probleme. Naravno, u kutiji se nalaze odgovarajući USB Type-C kabel i pripadajući punjač, ali ovo spominjemo tek tako, čisto da znate kako i tako možete kombinirati… :)

Model koji imamo u rukama je bijele boje sa vrlo robusnim srebrnim metalnim okvirom, tako da cijeli uređaj djeluje čvrsto… i teže nego konkurencija. Težak je 180 grama, a to može zahvaliti jakoj bateriji od 4100 mAh koju ne možete izvaditi. No zato će baterija trajati i trajati. Još jednom podsjećamo – ovo je Lenovo brand, a njihove su baterije jednostavno rečeno – izvrsne! Ako nas pitate imati malo teži uređaj s jačom baterijom ili lakši sa slabijom… ma, znate naš odgovor… :)

Otkrili smo još neke zanimljive stvari. Primjerice, funkcionira “double tap” za paljenje uređaja. Radi i za gašenje, samo malo drugačije – naime, isto ćete dva puta tapnuti po ekranu ali po statusnoj liniji (status bar – u vrhu ekrana). Ima i LED svjetlo za notifikacije, ali zanimljivije riješeno – boje nisu predefinirane, nego iz palete možete odabrati boju koju želite, ako se ne varamo kombinacija je oko 260.000 :)

Za početak je i ovo dovoljno. Samo ću spomenuti kako radi vrlo stabilno, gotovo se uopće ne grije (pokušali smo ga “ubiti” ali ne ide!) i ima još neke opcije koje ćemo obraditi u detaljnoj recenziji. A do tada pogledajte i video koji smo snimili.

Detaljna recenzija… za nekoliko dana…

Ako smo vas zaniteresirali za ovaj vrlo zanimljivi uređaj, više o njemu možete pronaći tamo gdje smo ga i mi nabavili, na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.