ZUK Mobile ulazi u povijest, Lenovo Moto preuzima kormilo

Fotografija članka: ZUK Mobile ulazi u povijest, Lenovo Moto preuzima kormilo

Vrlo vjerojatno ste upoznati sa činjenicom kako je ZUK Mobile dio kompanije Lenovo koja je između ostaloga vlasnik Motorole.

Oglas

No, čini se kako se ZUK Mobile gasi, a glasine o takvom raspletu našle su se na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Tako se priča da se ZUK Z3 neće uopće pojaviti zbog gašenja ZUK odjela ili brenda koji je dio kompanije Lenovo.

Prema analitičaru Pan Jiutangu kompanija Lenovo će smanjiti broj svojih različitih serija smartfona kako bi sve snage usmjerili prema jednom cilju – a taj je što bolje konkurirati sve jačim igračima na kineskom smartfon tržištu. Iz kompanije Lenovo su već najavili kako planiraju sve svoje nove pametne telefone brendirati pod nazivom Lenovo Moto. Do ove je odluke kako se čini došlo zbog problema kompanije u ostvarivanju zarade. Početni je plan bio da se pod jednim nazivom ujedine samo Lenovo i Motorola odjeljenja kompanije, no čini se kako će se tom ujedinjenju posebnih kompanijinih odjeljenja pridružiti i ZUK.

ZUK Mobile je najnoviji brend kompanije Lenovo, a sve se čini kako će pod tim nazivom prestati postojati nakon samo 23 mjeseca na tržištu smartfona. U tom kratkom periodu pod ZUK brendom je predstavljeno 5 pametnih telefona. Posljednji je ZUK uređaj predstavljen pred Božić prošle godine – ZUK Edge.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.