ZTE uskoro predstavlja smartfon sa Android 8.1 Oreom?

Fotografija članka: ZTE uskoro predstavlja smartfon sa Android 8.1 Oreom?

Nedavno je nakon dužeg razdoblja mirovanja kineski ZTE predstavio zanimljivi preklopni Axon M pametni telefon koji će se na europskom tržištu navodno naći krajem ožujka ove godine.

Oglas

Kompanija još uvijek nije predstavila nasljednika ZTE Axon 7 smartfona, no izvršni je direktor kompanije najavio postojanje Axon 9 modela koji će se predstaviti slijedeće 2019. godine. Hoće li u međuvremenu na tržištu osvanuti Axon 8 smartfon; pod tim ili nekim drugim nazivom? Odgovor na to pitanje nemamo, međutim kineska kompanija ZTE ipak ima nešto u pripremi, a potvrda toga došla je zahvaljujući nedavnoj Wi-Fi certifikaciji na kojoj se našao uređaj pod kodnim nazivom ZTE Z2321U.

Trenutno ne znamo o kojem se točno ZTE modelu pametnog telefona radi, međutim ono što nam je svakako “upalo u oko“ u vezi ovog uređaja je činjenica da dokumenti sa Wi-Fi certifikacije spominju Android 8.1 Oreo kao operativni sustav. Ovo je samo po sebi jako zanimljiv podatak s obzirom da je ova verzija operativnog sustava za sada potvrđena samo kod Google-ovih Pixel i Nexus pametnih telefona.

Ovaj se pametni telefon još uvijek nije našao na nekim pouzdanim stranicama za certifikaciju poput kineske TENAA-e koja nam obično otkrije sve zanimljive specifikacije uređaja unaprijed, a ono što osim posjedovanja Android 8.1 Oreo operativnog sustava još znamo jest to da će ZTE Z2321U imati LTE podršku. To je uglavnom sve što za sada o njemu znamo. Ovaj bi uređaj mogao biti dugoočekivani Axon 8 model ili kako će već kompanija odlučiti nazvati Axon 7 nasljednika, no moguće je i da se radi o nekoj kompanijinoj potpuno novoj liniji proizvoda.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.