ZTE Project CSX Hawkeye – ljepljivi smartfon koji bi prati vaše pokrete

Fotografija članka: ZTE Project CSX Hawkeye – ljepljivi smartfon koji bi prati vaše pokrete

Ovaj bi projekt mogao postati i realnost. Nalazi se na Kickstarteru kao projekt kojeg možete i vi financirati. ZTE Project CSX odnosno ZTE Hawkeye ima neke inovativne tehnologije koje su noviteti u mobilnoj industriji.

Oglas

Ovaj je projekt predstavljen i na sajmu CES 2017 pod nazivom Hawkeye, odnosno radnog naziva Project CSX. Radi se o novoj vrsti smartfona koji ima dvije zanimljive karakteristike koji drugi nemaju – prednjom kamerom prati vaše pokrete, a možete ga postaviti ili bolje rečeno “zalijepiti” na bilo koju površinu.

Idemo malo pojasniti. Prednja kamera je visoke rezolucije i prepoznaje vaše pokrete, odnosno može pročitati “otisak” vaše očne šarenice. Drugim riječima, pokretima možete upravljati funkcijama smartfona ili primjerice čitati i listati stranice samo pokretom vaših očiju, bez ikakvog dodirivanja smartfona. Osim prednje kamere za to je zaslužan i poseban softver koji prepoznaje pokrete očiju i pretvara ih u komande.

Druga zanimljivost je mogućnost postavljanja smartfona na bilo koju ravnu okomitu površinu tako da jednostavno prkosi silama gravitacije. Radi se o posebnom materijalu koji se nalazi na stražnjem dijelu smartfona, a koji se može i ukloniti.

Za sada nije objavljeno puno detalja, ali možete ga pronaći na . Uglavnom, imat će 5,5 inčni FHD ekran, kvalitetnu audio podršku, čitač otiska prsta, jaku bateriju i Android N, a podržavat će Dual SIM kao i dvostruku stražnju kameru.

Ono što znamo je kako će se prodavati za samo 199$. Kao što smo spomenuli ranije, njegov razvoj možete i sami financirati, ili pak saznati informaciju više, link vam je iznad. U prodaji će se ZTE Project CSX (Hawkeye ili kako će se već zvati),  pojaviti negdje na jesen 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.