ZTE Axon M službeno: prvi preklopni smartfon sa jedinstvenim mogućnostima

Fotografija članka: ZTE Axon M službeno: prvi preklopni smartfon sa jedinstvenim mogućnostima

Kineski je ZTE prvi proizvođač pametnih telefona koji je tržištu predstavio pravi proizvodni preklopni smartfon koji se u samo trenu može pretvoriti u tablet i obrnuto.

Oglas

Riječ je o uređaju kodnog naziva Multy to jest o ZTE Axon M smartfonu koji posjeduje dva ekrana koje povezuje zglob. Kada je zaklopljen ZTE Axon M ima ekran i na stražnjoj i prednjoj strani, a kada se otklopi korisnicima je za korištenje na raspolaganju ukupno 6.75 inča ekrana, međutim okviri oko ta dva spojena ekrana ne stvaraju iluziju jednog uređaja, već se jasno vidi da je riječ o dva odvojena ekrana. Postoji i opcija korištenja ovog smartfona u takozvanom „šator“ obliku. Naime, pomoću šatora vam najbolje možemo objasniti kako izgleda korištenje ovog smartfona u tom obliku. Ovaj „šator“ način korištenja duplicira sadržaj na oba ekrana pa na primjer dva korisnika koja sjede jedan nasuprot drugome mogu zajedno gledati isti film ili igrati neku igricu.

Ova su dva LCDs ekrana veličine 5.2 inča te imaju 1080p rezolucije, a zahvaljujući njihovom jedinstvenom preklopnom dizajnu postoje četiri načina na koji se mogu koristiti. Tu je Dual mode koji omogućava korištenje jedne aplikacije po ekranu, Extended Mode korisnicima daje onih 6.75 inča na korištenje pa tako možete gledati YouTube video na jednom ekranu i skrolati komentarima na drugom ekranu. Ukoliko otvorite Facebook ili e-mail drugi ekran postaje tipkovnica. Mirror mode ili kako smo ga mi nazvali „šatorom“ duplicira sadržaj sa jednog ekrana na drugi, a Traditional Mode se pretvara u nešto konvencionalniji smartfon kada je preklopljen, pri čemu se koristi samo jedan ekran.

ZTE Axon M se u svom radu oslanja na Qualcomm Snapdragon 821 procesor uparen sa 4 GB radne i 64 GB interne memorije, a zbog svojeg preklopnog dizajna ovaj uređaj raspolaže samo jednom kamerom od 20 MP. U paketu se nalaze i dvostruki zvučnici te 3.5 mm audio izlaz, dok za autonomiju brine baterija kapaciteta 3.180 mAh. Softversku stranu priče pokriva Android 7.1.2 Nougat operativni sustav, a za sada će ZTE Axon M u nadolazećim mjesecima biti dostupan u Americi po cijeni od 725 USD, međutim očekuje se i njegovo pojavljivanje u Kini, Europi i Japanu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.