ZTE A2018 će imati dvostruku stražnju kameru s optičkim zoom-om i 2K ekranom

Fotografija članka: ZTE A2018 će imati dvostruku stražnju kameru s optičkim zoom-om i 2K ekranom

Nakon sšto su nedavno predstavili novi ZTE Axon 7s, brzo smo shvatili kako se baš i ne radi o top smartfonu. Hoće li tu ulogu za 2017. godinu preuzeti smartfon kodne oznake ZTE A2018.

Oglas

Podsjetimo se, o kojem smo ranije radi na moćnom Qualcommovom Snapdragon 821 procesoru, no mnogi će ga proglasiti prošlogodišnjim procesorom. Ne slažemo se s tim – Snapdragon 821 je vrlo moćan procesor i tek poneki korisnik možda primijeti razliku u brzini, dok to velika većina neće osjetiti. Ono što svakako zamjeramo kompaniji je što se Axon 7s pojavio praktički neprimjetno i bez neke najave, iako se radi o zanimljivom modelu.

Kakav bi trebao biti novi ZTE A2018? Možda brojka u nazivu podsjeća na iduću godinu, ali vjerojatno se radi o kodnom imenu, dok će se ono komercijalno pojaviti kasnije. Ono što je sigurno je kako će novi smartfon, barem prema karakteristikama, nalikovati na Axon 7s. Stereo zvučnici, isti vanjski izgled, 2K OLED ekran, u čemu je onda razlika? U onome unutra.

ZTE A2018 će raditi na neimenovanom 4-jezgrenom procesoru na 2,15 GHz, a što nam naviše nalikuje na Snapdragon 820, iako bi mogao biti i Snapdragon 821 jer ZTE zna malo spustiti radni takt. Trebao bi imati i 4 GB RAM u kombinaciji s 64 GB, 128 GB ili 256 GB interne memorije koju dodatno možete i proširiti.

Smartfon ima i istu dvostruku stražnju kameru od 20 MP + 12 MP u kombinaciji s 1.5x optičkim zoom-om, dok je prednja kamera od 8 MP. Spomenimo i nešto slabiju bateriju od 3400 mAh, kao i dimenzije od 151,7 × 75 × 7,7 milimetara, te težinu od 170 grama. Nije nam samo jasno zašto su se odlučili za Android 6.0 Marshmallow.

S obzirom da je ZTE A2018 već na TENAA certifikaciji, za očekivati je kako će se brzo pojaviti u prodaji. Tek se u nekim vrlo sitnim detaljima razlikuje od Axona 7s, vidjet ćemo kako će na njega reagirati kupci.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.