ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti MINI je nova najmanja grafička kartica ove vrste na svijetu

Fotografija članka: ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti MINI je nova najmanja grafička kartica ove vrste na svijetu

Čini se kako se dimenzije režu i na području grafičkih kartica. Upravo je u tom smjeru razvijena nova ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti MINI, koja je manja nego što bi očekivali.

Oglas

Kada već govorimo o dimenzijama, veličine je samo 211 milimetara, no bez obzira na njene dimenzije uopće nije izgubila na snazi, a u ZOTAC-u se hvale kako su efikasno riješili i hlađenje. Nije teško zaključiti kako je ova grafička kartica idealna za manja ITX kućišta. Istina, zahvaljujući posebnom dizajnu neka ITX kućišta mogu primiti grafičku karticu pune veličine, no mnoga to zbog svojih malih dimenzija to ne mogu. Ovo je definitivno rješenje za njih.

Ako imate veliki 4K TV, vjerojatno će vam itekako dobro doći ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti MINI grafička kartica za igranje 4K igara. Što se tiče nekih osnovnih tehnikalija spomenimo kako grafička kartica ima čak 11 GB GDDR5X video memorije, te radi na radnom taktu od 1,620 GHz. Naravno, podržava i ZOTAC Firestorm sustav za overclocking ili praćenje brzine ventilatora.

Za sada cijena nije objavljena, ali očekuje se kako će biti otprilike ista kao i ZOTAC-ova GTX 1080 Ti grafička kartica normalne veličine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.