Zopo Speed 8: prvi smartfon na svijetu sa Helio X20 procesorom

Fotografija članka: Zopo Speed 8: prvi smartfon na svijetu sa Helio X20 procesorom

Barcelona je i dalje kako bismo rekli u „žiži“ događanja, pa je tako danas našu pažnju privuklo i predstavljanje Zopo Speed 8 pametnog telefona.

Oglas

Ovo je flagship ne baš pretjerano poznatog kineskog proizvođača smartfona – kompanije Zopo – čije je predstavljanje kao što je bilo i najavljeno vodio svjetski MotoGP prvak Jorge Lorenzo. Našu pažnju posebno je privukla činjenica i ujedno slogan predstavljanja: „Zopo Speed 8 – prvi desetjezgreni smartfon na svijetu!“.

Dakle, ovaj pametni telefon pokreće MediaTek-ov Helio X20 – prvi svjetski procesor sa deset jezgri, a Zopo Speed 8 je prvi smartfon koji ga koristi u svom radu. Osim toga, Zopo Speed 8 krasi 5.5-inčni ekran FHD rezolucije, dok je procesor uparen sa 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Za autonomiju uređaja brine baterija kapaciteta 3.600 mAh, a u paketu se našao i kružni senzor otiska prsta smješten sa stražnje strane ovog smartfona te USB Type C konektor.

Stražnja kamera dolazi sa Sony IMX230 senzorom od 21 MP uz kojega se nalazi i dvotonska LED bljeskalica, a sa prednje je strane 8 MP selfie kamera. Spomenimo i kako je Zopo Speed 8 Dual SIM uređaj sa 4G LTE podrškom, a radi na najnovijem Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu.

ZOPO Speed 8 (2) ZOPO Speed 8 (3)

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.