Znate li da je Nokia 1100 najprodavaniji mobilni uređaj na svijetu!

Fotografija članka: Znate li da je Nokia 1100 najprodavaniji mobilni uređaj na svijetu!

Danas su mnogi pametni telefoni odlično prodavani i ruše razne rekorde. Kada bi pitali koji je najprodavaniji mobilni uređaj na svijetu, većina bi odgovorila iPhone. No, nije niti blizu…

Oglas

Istina, novi iPhone 6 je prodan u tri mjeseca u količini od 71,5 milijuna primjeraka što je strašno velika brojka, no nije niti blizu rekordera iz 2003. godine koji je u pet godina prodan u više od 250 milijuna primjeraka. Da, to je legendarna Nokia 1100, a koju su praktički svi imali.

Da stvar bude bolja, mnogi se Nokije 1100 sjećaju kao uređaju koji je bio u ono vrijeme vrlo napredan, te cjenovno povoljan. Slobodno možemo reći kako je bio “best buy” i koji je nudio puno za malo. Govoriti o hardverskoj konfiguraciji o ovom uređaju danas zaista nema smisla, ali dovoljno je reći kako je Nokia 1100 ne samo najprodavaniji mobitel nego i najprodavaniji uređaj koji spada u potrošačku elektroniku.

One starije generacije se sjećaju ovog uređaja koji je koštao samo 100$, a bio je drugačiji od drugih. Već u ono vrijeme je imao LED bljeskalicu, čak 36 tonova za zvono, izmjenjivo stražnje kućište, tipke otporne na prašinu, memorije za 50 poruka (25 dolaznih, 25 odlaznih).

A sjećate se baterija? Nokia 1100 je imala bateriju koja je trajala do 400 sati na čekanju, što je danas nezamislivo… dugo… :) Predinstalirane su bile čak i tri video igre – Snake!, Snake II i Space Impact. Iako nije imao nikakve veze s 3D, uspio je razveseliti svojih 250 milijuna korisnika. To danas ne može niti iPhone 6, ne, ne…

Mislite da je kraj Nokiji 1100? Nije. Od 2009. godine se uređaj počeo pojavljivati kao vrlo željeni uređaj, a na ukcijama se prodavao i po 32.000$. Strava… :)

I to nije sve. Početkom ove godine, tamo negdje u ožujku, pojavile su se nove Nokije 1100 na testiranjima kao što je GeekBench, o čemu smo . To je nova generacija na Androidu, s 4-jezgrenim MediaTek MT6582 procesorom na 1,3 GHz i Mali-400 grafikom. No, zbog dogovora s Microsoftom ne može se pojaviti na tržištu prije 2016. godine. A od tada, tko zna što će se događati, možda stvarno dobijemo novu Nokiju 1100, ili pregršt novih modela.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.