Znanjem rastemo – na ovogodišnjoj konferenciji predaje i Alain de Botton, moderni filozof

Fotografija članka: Znanjem rastemo – na ovogodišnjoj konferenciji predaje i Alain de Botton, moderni filozof

Uz predavanje na konferenciji “Znanjem rastemo” će se održati i rasprava s vodećim stručnjacima na temu “Priprema li nas postojeći obrazovni sustav najbolje za izazove svakodnevnog života?”

Oglas

Hrvatski Telekom na ovogodišnju T-HT konferenciju “Znanjem rastemo” 4. listopada u Hrvatsku dovodi Alaina de Bottona, jednog od najpriznatijih europskih filozofa mlađe generacije, autora svjetskih bestselera, vizionara i poduzetnika.

De Botton će uzvanicima na konferenciji prenijeti svoje ključne teze vezane uz važnost cjeloživotnog obrazovanja, ostvarenje životne svrhe i postizanja izvrsnosti. Razjasnit će u kojoj mjeri posao može istinski ponuditi životno ispunjenje te kako odabrati zanimanje koje okrepljuje duh. Kombinirajući spoznaje iz suvremene psihologije, ekonomije, filozofije, sociologije i antropologije raspravljat će o: oduševljenju i izazovima koje nam donosi napredna tehnologija, važnosti profesionalne orijentacije, zabludama vezanima uz odabir pravog zanimanja, statusnoj tjeskobi i svrhovitoj motivaciji suvremenog zaposlenika. Govorit će i o usvajanju vještina nužnih za uspjeh uz rastuće privatne i poslovne izazove kako bi živjeli svrhovitim, mudrim i kvalitetnim životom.

Alain de Botton svoj prvi bestseler izdao je već s 23 godine. Potaknut mudrošću drevnih i suvremenih filozofa i mislioca, odlučio se na izučavanje enigmi koje zaokupljuju suvremenog čovjeka: Što je sreća? Kako odabrati posao koji nas nadahnjuje? Što je društveni identitet? Njegova djela bestseleri su u 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

“Da bismo kao društvo bili spremni na izazove budućnosti moramo već danas raditi na uspostavljanju kulture cjeloživotnog obrazovanja, usvajanju novih znanja i poticanju inovativnog načina razmišljanja. Samo odgovorni pojedinci koji su spremni na svakodnevno učenje i rad na sebi, kvalitetno pripremljeni za mudro rješavanje privatnih i profesionalnih izazova, mogu napraviti značajan iskorak i ostvariti ciljeve koji doprinose dobrobiti društva. Upravo stoga na HT konferenciju dovodimo vodeće stručnjake i vizonare koji nas inspiriraju i potiču na zaokret u razmišljanju, stavljajući razmjenu znanja i cjeloživotno obrazovanje u središte individualnog i društvenog napretka.“ istaknuo je povodom najave konferencije Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a.

Znanjem rastemo, Alain de Botton, moderni filozof

Već šestu godinu za redom Hrvatski Telekom na konferenciji “Znanjem rastemo” ugošćuje ugledne pojedince, stručnjake i znanstvenike koji svojim idejama, razmišljanjima, djelima, angažmanom i projektima na prepoznatljiv način pridonose i pomažu napretku čovječanstva. Konferencija je osmišljena kao dar znanja hrvatskom društvu te u prvi plan stavlja vrijednost stjecanja znanja te rasta i razvoja pojedinca, kompanija i cjelokupnog društva.

Nakon predavanja organiziran je okrugli stol na kojem će vodeći stručnjaci raspravljati na temu: „Priprema li nas postojeći obrazovni sustav najbolje za izazove svakodnevnog života?“.

T-HT konferencija “Znanjem rastemo” će se održati u petak, 4. listopada, u Hypo centru, Slavonska avenija 6, u Zagrebu, a nazočni će biti brojni uzvanici iz gospodarskog, intelektualnog i političkog života Hrvatske.

Više o konferenciji “Znanjem rastemo” potražite u našem (lokacija, vrijeme, Google Mapa,…) ili na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.