ZIP primio 8 novih timova u 9. generaciju inkubatorskog startup programa

Fotografija članka: ZIP primio 8 novih timova u 9. generaciju inkubatorskog startup programa

Nakon nedavnih prijava, u inkubatorski program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva primljeno je osam novih startup timova koji su se već smjestili u prostore ZIP-a.

Oglas

Početkom veljače smo “ispratili” osmu generaciju startup timova na njihovom Demo dayju, Appetit je primio investiciju direktno od ZIP-a, a Wemy od ZIP-ovog mentora i poslovnog anđela Hrvoja Prpića, a sada kreće nova generacija inkubatorskog programa.

Sam inkubatorski program temelji  se na  Lean  startup  metodologiji  i  bogatim iskustvima lokalnih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom četveromjesečnom edukacijskom programu s mnoštvom radionica uz praćenje napretka  projekata  koji rade  iz ZIP-ovog coworking prostora na Kajzerici,  centralnom  mjestu  za  rad  trenutnih, ali i alumni timova,  opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj proizvoda.

Što se pristupa investiranju tiče, ZIP je nedavno potpisao strateško partnerstvo s dva venture capital fonda, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom. Za startupe koji prođu ZIP inkubator to znači pristup većem financiranju nego je to dosad bilo: do 125 tisuća € u pre-seed fazi i do 3 milijuna € u ranoj fazi i fazi rasta startupa.

Za one timove koji prođu inkubatorski program postoji mogućnost ostvarivanja početne investicije od 100.000 kn direktno od strane ZIP-a, zahvaljujući uspješnoj “equity crowdfunding” kampanji na platformi Seedrs.com sredinom prošle  godine  (na  kojoj  je  od  190  individualnih  investitora  prikupljeno  68.700 funti, odnosno 660.000 kuna).

ZIP timovi koji su dosad već ostvarili takve investicije su  Appetit, Thorium  A+,  SnapTap  i  Tutotod,  a investicije  od  strane  vanjskih  investitora  su  ostvarili  i  Wemy, MobiCon,  Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.

Foto:

Timovi koji su primljeni u 9. generaciju ZIP inkubatorskog programa:
•    Canelio je moderni način za edukaciju vašeg psa.
•    ChildCare je mobilna aplikacija za pronalazak najboljih ustanova za čuvanje djece. Povjerite svoje dijete na čuvanje u sigurno okruženje sa stručnim osobljem. Funkcionira i izvan radnog vremena i vikendima!
•    Clubble je DJ booking platforma koja pomaže DJ-evima da na brži i lakši način izgrade svoju karijeru.
•    Dicey – Izrađujemo unikatne ručno rađene društvene igre
•    Mellon je prva online gaming akademija za edukaciju profesionalnih gamera.
•    PerChapter.me je self publishing platforma koja piscu, preko StoryTree featurea, omogućava stvaranje interaktivnih pisanih svjetova a čitatelju njihovo istraživanje, poglavlje po poglavlje.
•    SpotOut ti omogućuje da trenutke koje proživljavaš podijeliš sa prijateljima kroz live video streaming.
•    Wishster je mobilna aplikacija koja pomaže pronaći prave poklone za prijatelje.

Ono što se još čeka je objava koji su timovi primljeni u ZIP-ov novi akceleratorski program, ostvaren u suradnji s mStartom, tvrtkom iz Agrokor koncerna, a koji podrazumijeva i početnu investiciju od 100.000 kuna. Iz ZIP-a kažu da su još u procesu razgovora s mStartom i potencijalnim timovima te da će uskoro krenuti i taj program.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.