ZIP daje besplatne tečajeve programiranja za žene

Fotografija članka: ZIP daje besplatne tečajeve programiranja za žene

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) najavljuje seriju besplatnih tečajeva, tj. radionica s ciljem učenja osnova programiranja, namijenjene ženama.

Oglas

Uvidjevši mali udio osnivačica među projektima koji se prijavljuju u ZIP-ov program, ZIP je odlučio učiniti nešto po tom pitanju, a ovo je jedan od načina na koji se planira ženama koje nisu u programerskom svijetu, isti dodatno približiti.

Ukoliko bi se broj žena koje programiraju povećao, ZIP smatra da bi to povećalo mogućnost da se više žena s vremenom počinje odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, po mogućnosti i startupe.

A prema onome što je ZIP dosad mogao uočiti prateći polaznike svog inkubatorskog programa, očita je i kvaliteta timova sa ženskim osnivačicama te je u najmanju ruku šteta što nema više takvih timova.

Radionice će se odrađivati u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (Remetinečka cesta 7, Zagreb), utorkom od 13:30 i četvrtkom od 16:00. Za svaku grupu će se organizirati 7 radionica u trajanju od 3 sata.

Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta.

Bitno je samo da polaznice imaju prijenosno računalo na kojem će moći raditi, a prva grupa kreće s radionicama u utorak, 5.4.2016. u 13:30.

Prijaviti se možete na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.