ZIP: Coding for women – novi ciklus radionica programiranja za žene

Fotografija članka: ZIP: Coding for women – novi ciklus radionica programiranja za žene

Nakon uspješno održanih radnica u travnju i svibnju ove godine, Zagrebački inkubator poduzetništva ponovo organizira besplatne radionice programiranja namijenjena isključivo ženama, a u okviru projekta “Coding for women”.

Oglas

Statistike pokazuju da su samo oko desetak posto pokretača startup projekata na svijetu  žene. Iako je razvoj internetskih startup projekata u punom jeku, žene čine samo 14% zaposlenih u ovom sektoru. ZIP je, u želji da se ove brojke promjene pripremio novu radionicu programiranja.

Nakon što su u prvom ciklusu radionica polaznice vrlo uspješno savladale osnove web tehnologija, u ovom ciklusu ZIP-ovi predavači poučit će žene C# programiranju. Polaznice će se upoznati sa građom .NET Framework 4.5 okruženja, osnovama programiranja u C#-u, izradom jednostavnih konzolnih aplikacija, te osnovama objektno orijentiranog programiranja.

Predavač ovih radionica će biti Ivan Čuljak, .NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure rješenja.

ZIP će i ovaj put održati radionice za dvije skupine polaznica svaka po tri termina nedjeljom, od kojih prva kreće 23.10. s početkom u 9 sati u ZIP-ovom coworking prostoru. Za sudjelovanje je potrebno imati samo prijenosno računalo s instaliranim programom Visual Studio 2015. Nisu potrebna neka prethodna iskustva s programiranjem, iako je potrebno prijaviti se i odgovoriti na par pitanja, nakon čega će se odabrati polaznice.

Osim ZIP-a, važnost ovog projekta su prepoznali i drugi pa tako podršku pružaju i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, kao i catering Cronique, koji će osigurati da se nikako ne uči na prazan želudac i da koncentracija uvijek bude na vrhuncu  a sve to zahvaljujući jedinstvenoj ponudi domaće delikatesne hrane koja nam dolazi iz svih krajeva Lijepe naše.

Žene, prijaviti se možete na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.