Zel-Cos slavi 25 godina uspješnog rada i u najtežim uvjetima

Fotografija članka: Zel-Cos slavi 25 godina uspješnog rada i u najtežim uvjetima

Ovo je jedna od onih rijetkih uspješnih hrvatskih priča koju ćemo vam rado ispričati. Tvrtka Zel-Cos već četvrt stoljeća bilježi stalan rast, imaju 30 zaposlenika i stotine zadovoljnih kupaca. Čestitamo im 25. rođendan!

Oglas

Tvrtka Zel-Cos d.o.o. je jedan najuglednijih servisa informatičke opreme koji je osnovan davne 1991. godine. Danas, 25 godina kasnije, imaju 30 zaposlenika i 25. godina uspješnog rada – od ožujka 1991. servisirao je 325.000 uređaja, a danas ih servisira čak 15.000 godišnje. Svojim je korisnicima Zel-Cos bio na raspolaganju 9.125 dana, a ekološki je zbrinuo 70.000 kilograma EE otpada i time pomogao očuvati čistu vodu, zrak i šume.

Zel-Cos je nositelj ISO9001:2008 certifikata te ovlašteni servisni i prodajni partner vodećih informatičkih tvrtki: IBM, Lenovo, Hewlett Packard, Samsung, Acer, Fujitsu, Microsoft. Danas ima servisnu partnersku mrežu po cijeloj Hrvatskoj, a korisnicima sistemskih integracija jamči podršku 365 dana u godini, 7 dana u tjednu, 24 sata na dan.

Zel-Cos proteklih 25 godina bilježi stalan rast zahvaljujući vodstvu tvrtke koje nikad nije poduzimalo nepromišljene korake, premda je prilika za takvo što bilo, jer je informatička industrija u ovih 25 godina doživjela eksplozivan rast. Također, nagli  padovi u pojedinim segmentima, poput tzv. dot-com bubble početkom stoljeća, u Zel-Cosu se nisu osjetili upravo zato što je svako širenje tvrtke bilo pažljivo odmjereno i pripremljeno. Zel-Cos je tako ostao stabilna tvrtka tijekom svih financijskih kriza u Hrvatskoj, a nije ju poljuljao ni pozamašni kredit u švicarskim francima.

Zel-Cos je 1991. osnovao Franjo Kos, tada zaposlen u IBM-u. 2000. godine Kos se povukao u mirovinu, a tvrtku je preuzeo njegov suradnik Dubravko Puhelek koji je godinu dana kasnije, sa suprugom Gordanom, osnovao Mikronis i tako zaokružio ponudu. Mikronis je i danas jedna od vodećih hrvatskih tvrtki za prodaju računala i opreme.

I sam Zel-Cos je doživio širenje ponude. Još 2008. godine, djelovanje s dvije adrese u Zagrebu nije izazvalo nikakve probleme jer je IT infrastruktura tvrtke bila riješena tako da je svaki djelatnik mogao obavljati svoj posao s bilo koje lokacije, uporabom bilo kojeg uređaja. S tim iskustvom, Zel-Cos je slična rješenja krenuo implementirati i drugima – pa i puno većima od sebe: Ministarstvu poduzetništva i obrta, Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Agenciji za odgoj i obrazovanje i mnogim drugima. Cloud rješenja primijenio je i u projektu implementacije Office 365 sustava s više od dvije tisuće korisnika; prije nekoliko godina to je bio najveći projekt tog tipa u Hrvatskoj, a najvjerojatnije je i danas.

Zel-Cos je danas uspješan i potvrđen servisni centar i sistem integrator, ali možda je najzanimljiviji po tome što može ponuditi kompletnu informatičku podršku te tako olakšati poslovanje tvrtkama prateći njihove potrebe, slijedeći rast i optimizirajući troškove. Tvrtka koja se informatički osloni na Zel-Cos može računati na niske početne troškove, koji će u svakom trenutku biti usklađeni s potrebama, te na kompletnu uslugu: od hardvera (vlastita računala), preko edukacije do planiranja rasta i razvoja te 24/7 podrške.

Posjetite ih na , zavrijedili su.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.