Zbogom Windows XP OS-u uz stand-up komičare iz ex-Yu zemalja regije

Fotografija članka: Zbogom Windows XP OS-u uz stand-up komičare iz ex-Yu zemalja regije

Danas smo i službeno rekli zbogom Windows XP operativnom sustavu koji je posebno bio omiljen kod hrvatskih korisnika, pogotovo inačica SP2. Vrijeme je za… novo vrijeme…

Oglas

Microsoft i Nokia su istovremeno u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu organizirali događaj “Thanks for the eXPerience “, na kojem su pokazali tehnološki razvoj od 2001. godine, kada se prvi put pojavio, sada već legendarni, Windows XP, do današnjih dana i Windowsa 8.1. Događaji koji su se dogodili u trima glavnim gradovima bili su povezani Skypeom, a gosti su se mogli prisjetiti nekih od uređaja od prije 12 godina od kojih su mnogi nestali sa scene, kao što su zip drive, disketna jedinica, CRT monitori… U isto vrijeme su se upoznali i sa širokim rasponom inovativnih računalnih uređaja baziranih na Windows 8.1 operativnom sustavu, među kojima je istaknut i najnoviji phablet iz Nokije – Nokia Lumia 1520 sa šest inčnim zaslonom, dostupnog hrvatskim kupcima po  preporučenih 6300 kuna.

Microsoft je ukazao zašto preći na moderni operativni sustav, budući da nakon 8. travnja 2014. godine korisnicima Windows XP i Office 2003 više neće biti dostupne nove sigurnosne nadogradnje i zakrpe, što ih može izložiti sigurnosnim prijetnjama.

Zbogom Windows XP OS-u uz stand-up komičare iz zemalja regije

“Ove godine slavimo 30. obljetnicu Windowsa, koji su kroz godine razvoja i nizom uspješnih verzija, kakva je bila i Windows XP, predstavljali vrhunski dizajniran operativni sustav. Iskustvo koje smo stekli kroz sve verzije smo ugradili i u najnoviju inačicu OS-a. Windows 8.1 je od početka osmišljen za rad na modernim uređajima, kojima istovremeno upravljamo dodirom, ali i uporabom miša i tipkovnice. Povezanost svih uređaja uz jedinstveno korisničko iskustvo, bez obzira na kojem uređaju trenutno radili, odlika su Windowsa 8.1. Uz to, s inteligentnom tražilicom Bing integriranom u sve dijelove Windowsa, dubokom integracijom sa SkyDriveom i savršenom povezanošću s Office 365 rješenjem u oblaku, korisnik je siguran kako će njegov rad na svim uređajima biti uistinu jednostavan i učinkovit”, istaknuo je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Na zajedničkom nastupu su trojica komičara: Ivan Šarić iz Hrvatske, Tin Vodopivec iz Slovenije te Filip Andronik iz Bosne i Hercegovine pokazali kako se tehnologija uvukla u naš svakodnevni život i zašto je jednostavno organizirati čak i takav virtualni stand-up nastup.

„Dosad sam imao mnogobrojne nastupe u Sloveniji, nešto manje u Bosni i Hercegovini, ali ovo je definitivno prvi put da sam nastupao istovremeno u tri grada i u tri države. No, siguran sam da nije i zadnji. Tko zna, možda ću sada sve svoje nastupe organizirati iz svoje spavaće sobe ili možda ispod tuša. Jedino što za ovo potonje ne znam hoće li biti stand-up komedija ili nešto podložno cenzuri, ali sigurno će nasmijati publiku.“, u svom je stilu komentirao poznati hrvatski stand-up komičar Ivan Šarić, nakon zajedničkog nastupa.

Zbogom Windows XP OS-u uz stand-up komičare iz zemalja regije

Ozbiljniji dio predstavio je Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologije u Microsoftu Hrvatska, prezentiravši  suvremene Windows 8.1 uređaje, koje odlikuje ekran na dodir, mobilnost, računalstvo u oblaku, brz pristup internetu… Nizom praktičnih primjera, pokazao je tehnološka rješenja i inovacije koji prije 12 godina, kada se na tržištu pojavio Windows XP OS, nisu bili mogući. Pritom, stavio je naglasak na veću sigurnost, zbog koje se isti uređaji koriste i privatno i poslovno, bez straha od gubitka podataka.

Na događanju je po prvi puta u Hrvatskoj predstavljen i Nokia Lumia 1520 phablet. “Lumia 1520, naš prvi phablet sa 6-inčnim Full HD zaslonom donosi korisnicima najnoviju verziju Windows Phone 8 platforme s dodatnim redom živih pločica. Naravno, s Nokijinom jedinstvenom PureView tehnologijom omogućeno je snimanja odličnih slika i zvuka, koje omogućuje senzor razlučivosti od 20 megapiksela, optička stabilizacija slike za snimanje oštrih slika čak i u mraku, napredna tehnologija za povećanje slike i čak četiri mikrofona,” rekao je David Pavlinić, voditelj prodaje Nokije u Adriatic regiji. ” Vjerujemo da ćemo oduševiti hrvatske kupce, pogotovo poslovne korisnike, budući da Lumia 1520 dolazi s predinstaliranim Microsoft Office paketom te nudi sve što je potrebno za učinkovit rad s bilo kojeg mjesta.”

Prvi u Hrvatskoj donosimo ekskuzivne fotke i video novog .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.