Zbogom Moto X, dobrodošla Moto Z

Fotografija članka: Zbogom Moto X, dobrodošla Moto Z

Na Lenovo TechWorld eventu, Motorola je predstavila dva nova uređaja koja bi trebala promijeniti neke stvari u svijetu smartfona. Službeno su najavljeni Moto Z i Moto Z Force.

Telefoni su “debeli” samo 5,2mm (Moto Z) i 6,9 mm (Force) i imaju potpuno metalno kućište što bi trebalo jamčiti otpornost i dugotrajnost uređaja. Naravno, tu su i nezaobilazni dodaci (Moto Mods) novim telefonima, koji će vaš telefon pretvoriti u zvučnike za vrtnu zabavu, poboljšati mu fotografske mogućnosti (bolja leća i jača bljeskalica), prijenosni projektor i sve ostalo što možete zamisliti. Svi ovi dodaci moći će se priključiti na telefon, a radit će odmah nakon priključivanja, bez potrebe za ponovnim pokretanjem telefona.

Dodatno, Motorolini stručnjaci (oni za izradu telefona, ne oni iz odjela marketinga) kažu da se Moto Z Force jamačno neće slomiti ili razbiti zahvaljujući Shatter Shield tehnologiji zaštite. Kako će ovo izgledati u stvarnosti, ostaje za vidjeti, ali svakako zvuči kao prilično dobro obećanje. Motorola/Lenovo najavili su slijedeće specifikacije telefona.

– Ekran: 5,5″ Quad HD AMOLED
– SoC: Snapdragon 820
– RAM: 4 GB

– Kamere: 13MP (Moto Z) i 21MPm(Force)

Na popisu nalazimo čitač otisaka prsta, turbo punjenje i optičku stabilizaciju slike i laserski autofokus, što će ove modele učiniti najboljim telefonima u Motorolinoj ponudi.

Koje su (potencijalno) loše strane ovih uređaja?

Niti jedan od ova dva najavljena uređaja neće imati standardni priključak za slušalice. To je kompromis na koji se Motorola odlučila ne bi li osigurala malu debljinu uređaja. Slušalice na ovom telefonu priključuju se na USB-C, odnosno na priključak za punjenje, što bi automatski trebalo značiti da za vrijeme punjenja telefona ne možete koristiti žičane slušalice. Izbacivanje standardnog 3,5 mm utora za slušalice iz telefona mogla bi postati naša svakodnevnica, jer i neki drugi proizvođači su najavili da će učiniti isto. Čak će i Apple navodno na iPhoneu 7 izbaciti ovaj utor.

Druga potencionalna loša strana mogla bi biti debljina telefona, zbog koje bi mogla patiti baterija. Kapacitet baterije je 2600 mAh (Moto Z),a Force 3500 mAh,što bi prosječnom korisniku trebalo biti dostatno za jedan dan korištenja, ali ako želite tanak telefon… tada ga punite češće.

Sve u svemu, najave ne izgledaju loše. Telefoni će na tržištu biti dostupni od ovog ljeta, a hoće li (legalnim) putevima doći u naše krajeve, ostaje za vidjeti. Mi se nadamo da hoće

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.