Završen IBM Solution Summit 2013 – nove tehnologije u novom formatu konferencije

Fotografija članka: Završen IBM Solution Summit 2013 – nove tehnologije u novom formatu konferencije

IBM Solution Summit 2013, jedanaesta godišnja konferencija IBM-a Hrvatska pod sloganom Preoblikujmo budućnost zajedno, završen je u Poreču.

Oglas

Kroz četiri konferencijska niza, IBM-ovi lokalni i međunarodni stručnjaci, poslovni partneri i korisnici na IBM Solution Summit 2013 konferenciji predstavili su najnovije trendove iz poslovnog i IT svijeta, tehnologije koje vrše dubok utjecaj na današnjicu, rezultate globalnog istraživanja koje nosi naziv “Tvrtka koju pokreće korisnik” te uspješne primjere iz prakse.

Kerrie Holley, IBM Fellow i konzultant za IT strategiju i transformacije, arhitekturu tvrtki i razvoj aplikacija iz SAD-a, u svome je izlaganju Tehnološki trendovi budućnosti: Nova era računalstva govorio o tome kako društvene mreže i sve povezaniji uređaji generiraju sve više podataka, koje putem analitičkih tehnologija možemo pretvoriti u novo znanje i uvide. Tu su i cloud tehnologije, koje su zauvijek promijenile način potrošne informatike. Vodeće tvrtke koriste se svim tim tehnologijama – mobilnima, te cloud i big data tehnologijama – za stjecanje novih korisnika, smanjenje troškova i nalaženje novih izvora prihoda.

„Dolazi doba računala koja će sama učiti i koja će s ljudima komunicirati na prirodan način. Sustavi budućnosti pomoći će ljudima da donose bolje odluke, na temelju analize sve veće količine podataka. Mi ih zovemo kognitivnim računalnim sustavima jer uče putem umjetne inteligencije i strojnih algoritama koji im pomažu da predviđaju i zaključuju i – na određeni način – da misle. Primjerice, IBM-ovo kognitivno računalo Watson primjenjuje se u raznim industrijama. U medicini se koristi na području dijagnostike, dok u maloprodaji pomaže u odnosima s korisnicima. Kognitivno računalstvo koristit će se softverski definiranim okružjima, nanotehnologijom, vizualnom analitikom i procesiranjem golemih količina podataka. Predstoji nam i rast industrijskog interneta koji će se temeljiti na interakcijama među strojevima. Naša budućnost bit će obilježena pametnim strojevima”, zaključio je Holley.

U sklopu predavanja IBM PureSystems − new vision for the future predstavljeni su stručni integrirani sustavi koji, kombinirajući fleksibilnost sustava opće namjene i elastičnost oblaka, imaju sposobnost transformacije životnog ciklusa IT-a. Stručni integrirani sustavi mijenjaju životni vijek IT-a smanjujući troškove, štedeći vrijeme i resurse za inovacije.

Marija Perković, voditeljica tehničke podrške za prodaju softvera System z Tivoli u CEE regiji, i Mladen Luketin, tehnička podrška prodaji zEnterprise platforme održali su predavanje zEnterprise – idealna platforma za cloud, ali kako upravljati njime? Tijekom predavanja sudionicu su imali priliku naučiti koje su jedinstvene prednosti zEnterprise platforme za privatni cloud te upoznati se sa IBM-ovim rješenjima za upravljanje cloudom na mainframeu.

Unatoč promjeni imena, IBM Solution Summit 2013 nastavlja tradiciju Foruma kao konferencije koja ne donosi samo najnovije tehnologije, rješenja i trendove iz poslovnog i IT sektora, već predstavlja mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Završen IBM Solution Summit 2013 - nove tehnologije u novom formatu konferencije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.