Završen 36. Međunarodni ICT skup MIPRO 2013

Fotografija članka: Završen 36. Međunarodni ICT skup MIPRO 2013

36. Međunarodni ICT skup MIPRO, koji se održao od 20-24. svibnja 2013 u Opatiji, okupio je više od 1300 sudionika i pokazao da je sadržajima najbogatiji nekomercijalni ICT skup u ovom dijelu Europe otvoren gospodarstvu, obrazovanju, znanosti, javnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Oglas

Svoju misiju širenja znanja MIPRO izražava poznatom sintagmom Johna Wallisa Lampadem tradere koja opisuje MIPRO-v put ka društvu znanja“, opisao je riječima ovaj skup Prof.dr.sc. Petar Biljanović, Predsjednik međunarodnog Programskog odbora. Odmah na početku trebamo istaknuti da je organizacija skupa bila na visini, nije bilo kašnjenja i predavaonice su bile popunjene. Iako je skup trajao punih pet radnih dana, svečano otvorenje održano je u srijedu 22.svibnja 2013.

Paralelno se odvijalo 11 savjetovanja: MEET / Mikroelektronika, elektronika i elektronička tehnologija, DV VIS / Raspodijeljeno računarstvo i vizualizacija , CTI / Telekomunikacije i informacije, CE / Računala u obrazovanju, CTS / Računala u tehničkim sustavima, CIS / Inteligentni sustavi ,ISS / Sigurnost informacijskih sustava, miproBIS / Poslovni inteligentni sustavi, DE / Digitalna ekonomija – 10. ALADIN (Alpe Adria Danube Universities Initiative), GLGPS / Uprava, lokalna uprava, javni servisi i SP / MIPRO Junior – predstavljanje radova studenata. MIPRO je ove godine širom otvara vrata aktivnostima Europske zajednice organizirajući Research Infrastructure Dissemination Event – RIDE.

Održano je i nekoliko okruglih stolova specijalizirane tematike: Uloga istraživačke i edukativne infrastrukture u podizanju znanstvene produktivnosti i gospodarskog rasta, Ekosustav mobilnog plaćanja i digitalne lisnice, Tehnologija i umjetnost u službi društva – uloga društvenih mreža, Što Hrvatska donosi u EU i što može očekivati od članstva u EU u području informacijsko-komunikacijske tehnologije, Tehnološki centri kompetencije u Hrvatskoj. Svakako bi trebali izdvojiti Plenarnu raspravu: Internet – jučer, danas, sutra – voditelja g. Dalibora Vrsalovića i gosta g. Morley Winograda, međunarodno priznatog autoriteta o utjecaju tehnologije na život i rad.

Ništa manje nije bila zanimljiva konferencija u sklopu MIPRO-a ‘ Digitalna Agenda, u organizaciji Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo uprave, u suradnji s Glavnom upravom za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju organizira konferenciju Digital Agenda for Europe. Interesantno je bilo poslušati pozvana predavanja o kontinuiranom obrazovanje za djelatnike ICT sektora voditeljice Mr. sc. Ivane Turčić Prstačić, gdje su u sklopu ovog malog seminara bili  predavači i Morley Winograd, Dalibor  Vrsalović, Ivan Vidaković i Ivo Špigel.

Evo, nabrojili smo samo dio događanja, neka smo detaljnije popratili, uskoro donosimo i više detalja. Stay Tuned.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.