Završio Microsoft Web Week – tjedan konferencija o web tehnologijama, rješenjima i uslugama

Fotografija članka: Završio Microsoft Web Week – tjedan konferencija o web tehnologijama, rješenjima i uslugama

Microsoft Web Week 2008

Web Hosting Business Day konferencijom, koja se danas održala u zagrebačkom restoranu Lido, službeno se zaključio Web Week – Microsoftov tjedan tematskih konferencija o webu, web tehnologijama, rješenjima i uslugama. Okupljeni su imali prilike poslušati niz predavanja o smještanju, odnosno hostingu web-stranica i aplikacija te se upoznati s Microsoftovom ponudom pripadajućih rješenja. Poput predavanja s Web Development Business Day događaja koji se održao dan prije, konferencija je prvenstveno naglasila aspekte primjene Microsoftovih tehnologija u poslovanju, nasuprot više tehnološki orijentiranih Advanced Technology Day i VORT-EX konferencija koje su se također održale u sklopu Web Weeka.

Na predavanjima koja su se na ukupno četiri konferencije održala od 17. do 21. studenog, IT profesionalci, web dizajneri i programeri, voditelji IT sektora, direktori tvrtki za izradu web stranica i pružanje hosting usluga, kao i brojni studenti i entuzijasti imali su prilike saznati više o nadolazećim web tehnologijama, proizvodima, rješenjima te aspektima web poslovanja. Neke od tema koje su predavači pobliže obradili uključuju primjenu Silverlight tehnologije, Microsoft Live servisa, Azure servisne platforme, multimedijskih web tehnologija i sadržaja te korištenje integriranih razvojnih alata.

Poslovne konferencije predstavile su niz inicijativa i sadržaja, poput Microsoftovog BizSpark programa namijenjenog startup tvrtkama, a koji omogućuje jednostavan i besplatan pristup Microsoftovoj razvojnoj platformi. Program provodi Microsoft Hrvatska u suradnji s različitim vladinim i nevladinim organizacijama, poput tehnoloških inkubatora, studentskih udruga te državne agencije za poticanje poduzetništva. Na Web Weeku se također raspravljalo i o Microsoftovom inovacijskom centru. Predavači su tako pružili pregled modela centra u Hrvatskoj, usporedbu s centrima u svijetu te iznijeli principe njihova djelovanja i aktivnosti. Dio predavanja obradio je i Microsoftove licenčne modele, s posebnim naglaskom na opcije za pružatelje usluga.

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Web Weeka bila je i tehnološka VORT-EX konferencija koja se održala putem weba te ju je bilo moguće pratiti s bilo kojeg računala s pristupom Internetu. Na sedam tehničkih fakulteta diljem Hrvatske – u čakovcu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu i Zagrebu – organiziralo se zajedničko praćenje konferencije za potrebe studenata.

Sve dodatne informacije o ovogodišnjim Web Week konferencijama potražite na adresi: .

Microsoft Web Week 2008

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.