Završena prva faza implementacije SAP-a u tvrtki Medika

Racunalo.com foto

Druga faza projekta pokrit će preostale module: nabavu, prodaju, vanjsku trgovinu, upravljanje kvalitetom i sučelje prema sustavu za upravljanje skladištem – KNAPP Octopus. Početak realizacije druge faze uslijedit će po uspješnom prelasku prve faze u produkcijski rad, a planirani početak prelaska druge faze u produkcijski rad očekuje se u siječnju 2007. godine.


Početak produktivne faze rada SAP-ovog poslovnog sustava za Mediku znači brže i kvalitetnije poslovne procese, koordinaciju i kontrolu u provođenju strateških odluka tvrtke, ubrzanu administraciju i transparentno provođenje poslovnih ciljeva tvrtke. Odluke donesene na temelju kvalitetnih i pravovremenih analiza i uvida u redovno poslovanje tvrtke također su rezultati koje Mediku očekuju završetkom prve faze implementacije. Na projektu od samoga početka sudjeluje 20-tak konzultanata iz tvrtki S&T Hermes plus i GBS-IT, čime se osigurava ugovoreni ritam implementacije poslovnog sustava i pravilna provedba ugovornih obveza.
„Uvođenjem SAP-ovog poslovnog rješenja mySAP Business Suite u Mediku cilj nam je implementirati cjeloviti sustav za podršku korporativnom upravljanju, upravljanju odnosom s kupcima te poslovnim operacijama, kao i sveukupnu informatičku podršku poslovnim funkcijama tvrtke. SAP-ovo rješenje predstavlja integrirani spoj sustava koji omogućuje postizanje aktivne kontrole nad administrativno-operativnim okruženjem. Time ćemo ostvariti povećanje efikasnosti i profitabilnosti, uz pokrivanje svih internih procesa tvrtke (u prvoj fazi krećemo s računovodstvom, financijama i kontrolingom, dok ćemo u drugoj fazi uvesti prodaju, nabavu, skladišno poslovanje, vanjsku trgovinu, strateško planiranje, održavanje te upravljanje ljudskim resursima). Time smo napravili još jedan važan korak u restrukturiranju tvrtke i uvođenju novih tehnologija u Mediku. Uvođenje SAP sustava omogućit će nam da budemo brži, jednostavniji i efikasniji u nadgledanju našeg poslovanja, i osiguramo vrijeme za veću inovativnost i poboljšanje kvalitete naših usluga. To su glavni preduvjeti našeg uspjeha na tržištu, uz našu tradiciju, etičnost i dostupnost kupcima, koje oni i prepoznaju”, istaknuo je Damir Kuštrak, predsjednik Uprave Medike.
„Prilikom potpisivanja Ugovora između naše tvrtke sa tvrtkom Medika, izrazio sam zadovoljstvo što je tvrtka Medika prepoznala profesionalnost i iskustvo tvrtke S&T Hermes Plus i njenih stručnjaka prilikom odabira strateškog partnera za uvođenje SAP poslovno-informacijskog sustava. To je zadovoljstvo početkom projekta postalo naša profesionalna obveza da klijentu pružimo maksimum profesionalnosti i stručnosti u našem radu. Danas, godinu dana kasnije, ponovno mogu izraziti zadovoljstvo učinjenim radom, te ispoštovanim vremenskim okvirima koji su zadani projektom. Projekt implementacije SAP poslovno-informacijskog sustava u tvrtki Medika, od iznimnog je značaja za našu tvrtku, što se potvrđuje uspješnim prelaskom prve faze projekta u produkcijski rad. čvrsto sam uvjeren da će se i u drugoj fazi projekta ispoštovati vremenski rokovi, a prelazak druge faze u produkcijski rad predviđen je za siječanj 2007 godine.“ istaknuo je Božidar Vidić, direktor S&T Hermes Plus.


Ugovor o implementaciji SAP-ovog  poslovnog sustava  potpisali su Damir Kuštrak, predsjednik Uprave Medike, i Božidar Vidić, direktor S&T Hermes Plusa d.o.o.. Ugovorom su definirane obveze partnera, pri čemu je S&T Hermes plus zadužen za isporuku, instaliranje strojne i pogonske opreme te njegovu implementaciju. Značajnu ulogu u realizaciji projekta ima i tvrtka GBS-IT, kao podizvođač projekta.


„Zadovoljstvo nam je što će Medika ulaskom u produktivni sustav moći realizirati i koristiti sve funkcionalnosti odabranog poslovnog sustava mySAP Business Suite. Implementaciju smo povjerili partneru koji svojim iskustvom i kvalitetom izvedbe u potpunosti može realizirati korisničke potrebe. Provedbu prve faze implementacije, kako je i predviđeno, S&T Hermes plus je odradio u predviđenom roku,“  riječi su Igora Dropulića, direktora SAP d.o.o.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.