Završena Cisco Expo 2011 konferencija, više od 600 sudionika

Fotografija članka: Završena Cisco Expo 2011 konferencija, više od 600 sudionika

Sudionici konferencije, koja se ove godine održala pod sloganom „Kolaboracija i virtualizacija bez granica“ tako su se do pojedinosti upoznali s metodama i trendovima računalstva u oblacima, najnovijim tehnologijama obrade i prijenosa video-sadržaja, posebice s tehnologijama primjene videa u poslovanju. Bilo je govora i o mobilnim mrežama četvrte generacije, o tome kako koristiti informatiku pri oblikovanju poslovne strategije tvrtke, o sigurnosti te kako se energijom može upravljati kao mrežnom uslugom.

Cisco Expo konferencija je u desetljeću svog postojanja postala nezaobilazan događaj koji redovito posjećuju brojni hrvatski i regionalni ICT stručnjaci, a Ciscovi inženjeri ovdje redovito predstavljaju najnovija tehnološka rješenja.

U radu ovogodišnje Cisco Expo konferencije sudjelovao je i predsjednik Republike, prof. dr. Ivo Josipović koji je u svom govoru nazočnima naglasio važnost humanog i etičkog aspekta informatičkih i telekomunikacijskih tehnologija.

Uz to, na Expu je održan i tradicionalni okrugli stol, čiji su se sudionici – predstavnici Vlade, lokalne samouprave, poduzetnika i tvrtke Cisco – ove godine pozabavili temama i problemima suradnje ICT sektora i javne uprave. Preciznije, transparentnošću i javnom nabavom te aspektima hrvatskog pristupanja Europskoj uniji, bitnima za domaću ICT industriju.

Ako je bogate konferencijske sadržaje Expa moguće sažeti u jednu rečenicu, može se reći kako su Ciscove tehnologije ključ današnjeg poslovanja jer postavljaju novi pokretač razvoja – mrežu bez granica kao platformu koja potiče rast svakog gospodarstva.

Cisco Expo 2011 u brojkama
– više od 650 sudionika
– 16 Cisco poslovnih predavanja
– 21 Cisco tehnološko predavanje
– 14 sponzorskih predavanja sa 6 case studya od korisnika
– 9 praktičnih online radionica (EnergyWise, TrustSec, CleanAir,Cloud preklopnici, Upravljanje cloud sustavima, Ipv6, najnovija generacija Cisco usmjernika serije 1000 i 9000)
– 12 prezentacija u sklopu „World of Solutions“ (CleanAir, UMI – kućni Cisco Telepresence, IPv6, Parellellix na MAC OS, Web2.0 i društvene mreže unutar kontak centra, Compuware na Cisco serveru u Cisco usmjerniku, Tandberg, TrustSec, ScanSafe, CIUS – Cisco tablet, Automatizacija i upravljanje serverima, Ironport)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.