Završen peti IBM Forum – kako moderne tehnologije mogu unaprijediti poslovanje

Racunalo.com foto

IBM-ovi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva su tijekom dva dana u sedam konferencijskih nizova kroz 53 prezentacija, radionica i okruglih stolova prikazali kako kompanije uz pomoć modernih tehnologija mogu unaprijediti svoje poslovanje, ostvariti brži rast na tržištu te povećati svoju konkurentnosti.


Na završnom okruglom stolu kojeg je moderirao Zvonko Pavić, predsjednik Zbora informatičkih novinara pri HND-u, zaključeno je kako bez podrške menadžmenta i kolektivne suradnje svih zaposlenika ne može biti uspješne implementacije novih IT rješenja te, samim time, niti konkurentnosti na tržištu. Na okruglom stolu sudjelovali su Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a; Danijela Bistrički-Morović, direktorica upravljanja mrežom i uslugama VIPneta; Aleksandar Raić, IT direktor Plive; te Zoran Kordić, pomoćnik ravnatelja za informatiku HZMO-a. Nakon plodne rasprave, složili su se da je informatika neizostavan element stvaranja poslovne vrijednosti svake moderne kompanije.Na slogan ovogodišnjeg IBM Foruma „Što vas čini posebnim? Ljudi. Tehnologija. Procesi“ osvrnuo se i Ivan Vidaković, glavni direktor IBM-a Hrvatska, objasnivši: „Trojstvo sačinjeno od ljudi, tehnologije i procesa nerazdruživo je povezano, budući da ljudi kreiraju procese za koje je u današnjem poslovnom svijetu neophodna tehnologija.“


Završnog dana IBM Foruma, bilo je posebno zanimljivo u eServer Trucku, gdje je demonstrirana IBM-ova sistemska soba i Lampertzovo rješenje, koje pouzdano čuva IT sustave od opasnosti kao što su požar, dim, voda i neovlašteni pristup.  Ovdje je demonstriran i System p server koji nudi niz jedinstvenih tehnologija virtualizacije hardverskih resursa koji omogućavaju konsolidaciju niza aplikacija i operativnih sustava na jednom fizičkom serveru.
I ove godine IBM Forum 2007 je pokazao da nije samo konferencija koja donosi pregled modernih tehnologija i rješenja, već predstavlja mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti.


„Nadam se da ste u ova dva dana dobili korisne informacije koje će vam pomoći u daljnjem poslovnom razvoju i koje će vas potaknuti na razmišljanje,“ zaključio je Vidaković.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.