Završen šesti IBM Forum

Fotografija članka: Završen šesti IBM Forum

IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inozemstva tijekom tri dana u sedam konferencijskih nizova kroz 66 prezentacija i radionica predstavili su najnovija IBM-ova poslovna rješenja, usluge i tehnologije.

Nizom predavanja „ Snaga informacije! – Leveraging Information “ predstavljena je vrijednost informacije i njezino korištenje za inovacije u poslovanju. Primjenom prave kombinacije softvera, servera, pohrane podataka i servisa, IBM pomaže tvrtkama da budu inovativne uz pomoć pouzdanih i čitljivih informacija dostupnih na zahtjev.

„Optimizacija IT-a – Optimizing IT “ prezentirala je IBM-ova rješenja za optimizaciju IT-a koja mogu smanjiti troškove i istovremeno unaprijediti pružanje IT usluga osiguravajući fleksibilniju IT okolinu.

Slijed predavanja pod nazivom „Upravljanje politikama i rizicima – Governance and Risk Management “ donio je presjek IBM-ovih rješenja za upravljanje IT-em. Spomenuta rješenja stvaraju dodatnu poslovnu vrijednost i omogućuju bolje usklađivanje IT-a s poslovnim prioritetima i prilikama kroz cijeli životni ciklus IT-a.

U konferencijskom nizu pod nazivom „Moć ljudima – Empowering People “ prezentirana su IBM-ova rješenja namijenjena djelatnicima s različitim ulogama, odgovornostima i stilovima rada koja osiguravaju lagan, on-line, mobilan i timski pristup potrebnim informacijama i aplikacijama u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu, čak i kad nisu spojeni na mrežu. „Poslovna fleksibilnost – Enabling Business Flexibility “ predstavila je kako IBM pomaže korisnicima da povećaju vrijednost postojećih investicija povezivanjem i korištenjem novih i postojećih IT resursa. Na taj način optimiziraju se poslovni procesi, skraćuje se vrijeme razvoja i osigurava se konzistentnost unutar čitave organizacije kao i izvan nje.

Niz predavanja „Solution Show Room“ bio je posvećen poslovnim partnerima IBM-a koji su prezentirali svoja rješenja razvijena na IBM platformama zajedničkim korisnicima i ostalim sudionicima IBM Foruma.

U otvorenim softver labovima sudionici su imali priliku sudjelovati u nizu otvorenih demonstracija i vježbi gdje su imali priliku naučiti i sami isprobati najnovija softverska rješenja iz područja integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sustava, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

Na ovogodišnjem Forumu dio vremena i prostora posvećen je Lotus Foundationsu, proizvodu koji je nastao kroz integraciju Net Integrationa. Dok je prijašnjih godina IBM pripajao tvrtke iz pretežno enterprise svijeta poput Micromusea i Ascentiala, u zadnjih godinu dana dijelom IBM-a postale su tvrtke poput FilesX (rješenja za pohranu i oporavak u Windows i MS Exchange okružju) ili tvrtke Net Integration (niz inventivnih i zaštićenih tehnologija koje na tržištu nude cjelovito poslužiteljsko rješenje za tvrtke od tek nekoliko korisnika). Riječ je o poslužitelju koji u sebi sadrži cjelokupnu infrastrukturu potrebnu za rad male tvrtke – e-mail, pohranu i oporavak podataka, uredske alate, alate za zaštitu i sigurnost na mreži te jednu posebnu tehnologiju kroz koju će korisnici moći kupovati i jednostavno instalirati različite poslovne aplikacije naših partnera poput ERP-a ili CRM-a.

Šestu godinu za redom IBM Forum dokazao je da nije samo konferencija koja donosi
pregled najnovijih tehnologija, rješenja i usluga, već predstavlja tradicionalnu manifestaciju važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara buduća suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.