Završen 7. IBM Forum 2009

Fotografija članka: Završen 7. IBM Forum 2009

Završen 7. IBM Forum 2009

Pod sloganom „Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!" završen je sedmi IBM Forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj koja je ove godine okupila više od 400 sudionika. IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inozemstva, partneri i korisnici tijekom tri dana u sedam konferencijskih nizova kroz 65 predavanja i radionica te sudjelovanjem na okruglom stolu predstavili su pametne usluge i rješenja uz pomoć kojih privatni i javni sektor može efikasnije odgovoriti na izazove današnjeg integriranog svijeta.

Na slogan ovogodišnjeg IBM Foruma „Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!" osvrnuo se Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska objasnivši: „Svijet se sve više instrumentalizira, međusobno povezuje i postaje inteligentniji. Sudeći prema današnjem smjeru razvoja planete, moramo raditi puno brže i puno pametnije kako bismo održali korak s novim izazovima.

Završen 7. IBM Forum 2009

U sklopu predavanja pod nazivom Smart Software sudionici IBM Foruma imali su priliku saznati na koji način IBM Lotus može besplatnim konzultantskim uslugama pomoći organizacijama u boljem iskorištavanju proračuna izdvojenog za IT. Predstavljeno je i novo rješenje – Open Collaboration Clien solution temeljeno na načelima otvorenih tehnologija te Lotus Notes & Domino 8.5 koje nudi širok raspon novih svojstava i mogućnosti uz pomoću kojih organizacije mogu poboljšati iskustvo timskog rada i suradnje te poslovne operacije.

IBM-ovi stručnjaci predstavili su novosti iz IBM-ovog storage portfelja u prezentaciji pod nazivom IBM Storage Technology Evolution gdje se raspravljalo o novim tehnološkim pristupima i arhitekturama te prednostima uređaja za pohranu podataka IBM Storage System XIV.

Završen 7. IBM Forum 2009

Erich Ruetsche iz IBM-ovog odjela za istraživanje IBM Research predstavio je načine i metode uz pomoć kojih više od 3 000 znanstvenika u osam IBM-ovih laboratorija širom svijeta pomaže u ostvarenju vizije pametnijeg planeta.

I ove godine IBM Forum pokazao je kako nije samo konferencija koja donosi pregled modernih tehnologija i rješenja, već i događaj koji nudi odgovore na izazove modernog tržišta.

Završen 7. IBM Forum 2009

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.