Zatvorenici u državi Ohio napravili svoju ilegalnu PC mrežu

Fotografija članka: Zatvorenici u državi Ohio napravili svoju ilegalnu PC mrežu

Marljivo su i bez znanja čuvara prikupljali računalne i mrežne komponente koje su trebali reciklirati. Lukavi zatvorenici su čak uspjeli mijenjati i svoje podatke. I to nije sve.

Oglas

Vjerojatno ste gledali neke od popularnih zatvorskih TV serija kao što su globalno popularni “Prison Break”, ali i  “Lockup”  te “Investigative Reports”. Ipak, nikada zatvorenici nisu bili tako u centru pažnje kao što je to u ovoj istinitoj priči u kojoj su uspjeli izgraditi svoju vlastitu PC mrežu.

Priča dolazi iz “Marion Correctional Institution” zatvora u američkoj državi Ohio, a gdje su zatvorenici svoju ilegalnu PC mrežu smjestili u stropu dvorane za treniranje. Napravljena je od starih dijelova za računala i mrežnih kablova, a koje su zatvorenici trebali reciklirati kao dio radnog programa, a očito to nisu napravili.

Malo po malo, zatvorenici su napravili svoj vlastiti intranet, ali su se mogli spajati i na Internet. Tek kasnije kada je mreža otkrivena pronađeni su mnogi pornografski materijali, vodiči za hakiranje, kao i upute kako se prave bombe ili droga.

Otišli su toliko daleko da su se uspjeli provaliti i u IT bazu zatvorenika, tako da su čak izmjenjivali i podatke o povrati poreza, kreirali su lažne sigurnosne šifre i još puno toga.

Možda još dugo ne bi bili otkriveni da zatvorski IT odjel nije otkrio kako je promet s jednog zatvoreničkog računa prevelik. Netko je očito bio previše pohlepan, tako da su svi ponovo završili u “ćuzi” :)

Naravno, policija je detaljno istražila ovaj slučaj i otkrila kako je ovaj slučaj usko povezan s programom uvođenja tableta u zatvore, o čemu smo već , a prema kojem bi zatvorenici imali ograničen pristup Internetu. Pitanje je hoće li se ovaj program nastaviti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.