Zatvorena Shift Konferencija, izabrani pobjednici Shift Challengea

Fotografija članka: Zatvorena Shift Konferencija, izabrani pobjednici Shift Challengea

Podsjetimo, splitski programerski tim SDK je u utorak osvojio prvo mjesto i 5.000 dolara za mobilnu aplikaciju koju će međunarodna humanitarna udruga International Medical Corps koristiti u nadziranju incidenata koji zahtijevaju medicinsku intervenciju.

Oglas

U petak 6. lipnja je spektakularno zatvorena Shift Konferencija te su uručene nagrade pobjednicima Shift Hackathona i Shift Challengea. U ceremoniji uručenja nagrada su sudjelovali i Generalni pokrovitelj Shifta, župan splitsko-dalmatinski, Zlatko Ževrnja te splitska Pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove, Ela Žižić.

Vrhunac događanja je svakako bio izbor pobjedničkih startupa kad je na opće oduševljenje publike i stručnog žirija pobjedu odnio domaći startup Oradian koji je osvojio čak 10.000 dolara. Oradian, hrvatski startup koji je razvio globalnu platformu za mikrofinanciranje je tako potukao američki startup Prove koji je osvojio drugo mjesto i 3.000 dolara te japanski Storygami koji je nagrađen s 2.000 dolara. Nagrade za Shift Challenge su uručili Generaln Pokrovitelj Shifta župan splitsko-dalmatinski i predstavnik Splitske banke, Domagoj Bojčić.

Trijumf domaćih timova i snažna potpora državnih institucija znak su da su Split, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska na putu prema razvoju snažnog i konkurentnog startup eko-sustava.

Zatvorena Shift Konferencija, izabrani pobjednici Shift Challengea

Shift Konferencija powered by Vip djeluje već drugu godinu za redom. Ove godine je  Generalni pokrovitelj Shift Konferencije Splitsko-dalmatinska županija. A osim Splitsko-dalmatinske županije i Vipa, Shift Konferenciju su podržali i International Medical Corps, Splitska Banka, Američko Veleposlanstvo i brojni drugi sponzori.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.