Zatvorena osma WinDays konferencija

Fotografija članka: Zatvorena osma WinDays konferencija

Službenom ceremonijom zatvorena je osma Microsoft WinDays 2008 konferencija, koja je kroz četiri dana okupila gotovo dvije tisuće sudionika. Noseća tema ovogodišnje konferencija bila je konkretna vrijednost tehnologija u stvaranju konkurentskog poslovanja. Sudionici su, među ostalim, obradili teme tehnologije, proizvoda, rješenja i metodologija s područja interoperabilnosti, poslovne inteligencije, portalnih rješenja, virtualizacije, arhitekture rješenja, klijentskih infrastruktura, komunikacije i kolaboracije te upravljanja IT uslugama, projektima i sustavima.

Konferencija je zatvorena tradicionalnom Microsoftovom donacijom instituciji na riječkom području. Donacija u obliku opremanja multimedijalne radionice i učionice, upućena Domu mladih Rijeka, ukupne je vrijednosti 52.900,00 Kn. Ciljevi i funkcije Doma mladih su briga za djecu i mlade u području razvoja i zadovoljavanja potreba za interesnim aktivnostima u slobodnom vremenu. U odgojnom pogledu riječ je o pro-aktivnom djelovanju na razvoj zdravih stilova života kao najbolje prevencije devijantnih socijalnih obrazaca života djece i mladih u fazi kad su najosjetljivija. Donaciju su, uz organizatora i svih WinDays sudionika, omogućili Hewlett-Packard Hrvatska, T-Hrvatski Telekom i Auto kuća Zubak.

„Završetkom konferencije možemo reći kako naš posao tek započinje. S jedne strane, mi u Microsoftu, kao i naši partneri i sponzori, možemo odmah početi s poslom i izborom sadržaja za naredni događaj, budući da je izvjesno kako ćemo do kraja godine imati dovoljno sadržaja za konferenciju koja bi trebala trajati i petnaest dana. S druge strane, vjerujem kako smo vama, našim korisnicima i sudionicima konferencije, dali dovoljno materijala za aktivno razmišljanje o tome kako vaše tvrtke učiniti konkurentnijima i učinkovitijima,“ izjavio na ceremoniji zatvaranja direktor Microsofta Hrvatska, Davor Majetić.

Uz uvodnu panel raspravu na temu inovativnosti kao pokretača nove vrijednosti, rasta i zapošljavanja, tijekom sva četiri dana konferencije sudionici su imali priliku poslušati niz studija slučaja i primjera iz prakse kojima su partneri i korisnici Microsoftovih rješenja predstavili konkretna iskustva u postavljanju sustava te korist koja se korištenjem navedenih tehnologija i rješenja ostvaruje u svakodnevnom poslovanju. Ovakav koncept predavanja dodatno je naglasio osnovnu temu ovogodišnje konferencije – vrijednosti koje se stvaraju na osnovi korištenja novih, ali i postojećih IT resursa u tvrtkama.

Osim predavanja, radionica, hands-on labova i brojnih sastanaka kojima su prisustvovali poslovni menadžeri i IT profesionalci, održan je i niz konferencija za medije kojima se javnosti predstavio izbor najzanimljivijih tema s područja poslovanja i tehnologije, poput projekata digitalizacije povijesne i kulturne baštine, budućnosti tehnologija, Microsoft Dynamics rješenja te Web 2.0 infrastruktura i alata.

Microsoft WinDays 2008 konferencija proteklih je dana okupila više od 200 domaćih i međunarodnih predavača. Oni su na više od 190 predavanja obradili ukupno 28 poslovno-tehnoloških cjelina.

Generalni sponzor WinDays 2008 konferencije je tvrtka HP, sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka T-HT, a sponzor sistemske integracije Infinitas Grupa. Sponzor service deska je tvrtka Span, a glavni sponzori tvrtke Combis, Comping, Privredna Banka Zagreb, Perpetuum Mobile, Recro.net i S&T. Sponzori su također Algebra, BCC Services, Cisco Systems, eVision, Dirigens, InfoKod, Integra Group, King ICT, MojPosao, SoftNet, i Špica sustavi. Konferenciju će medijskim pokroviteljstvom pratiti Banka, Hina, infoTrend, Lider, Mreža, Večernji list i portal večernji.hr. Pokrovitelj konferencije je CocaCola, dok službena vozila konferencije osigurava kuća Auto Zubak. Sponzor audio-vizualnih tehnologija je tvrtka Atman.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.