Zatvorena 9. WinDays konferencija

Fotografija članka: Zatvorena 9. WinDays konferencija

Zatvorena 9. WinDays konferencija

Završetkom virtualnog dijela službeno se zatvorila ovogodišnja Microsoft WinDays konferencija koja je kroz četiri dana okupila više od tisuću i petsto sudionika. Krilatica ovogodišnjih WinDaysa – izaberi budućnost – objedinila je teme poslovnog, tehnološkog i virtualnog dijela konferencije, na kojima su se predavači i sudionici brojnih rasprava osvrnuli na važnost inovacije, poduzetništva i korištenja tehnologije u suvremenom poslovanju i svakodnevnom životu. S više od 160 predavanja na ukupno jedanaest lokacija u gradu Opatiji, WinDaysi su još jednom potvrdili svoj status najveće poslovno-tehnološke konferencije u Hrvatskoj i bližoj regiji.

Konferencija je, u neprekinutoj tradiciji dosadašnjih WinDaysa, zatvorena humanitarnom akcijom koju je ove godine organizirala organizacija UNICEF. Riječ je o projektu „Prekini lanac!“ u sklopu UNICEF-ovog programa „Škole bez nasilja“, a kojem je cilj spriječiti elektroničko nasilje među djecom. Kako bi se prikupila neophodna sredstva, sudionici su tijekom održavanja konferencije imali priliku kupiti značke i suvenire te izravno uplaćivati sredstva na račun organizacije. Uz Microsoft i sudionike konferencije, akciji su se aktivno priključili i partneri Atlas, Auto Zubak, Comminus, Infinitas Grupa i T-Hrvatski Telekom te su u konačnici prikupljena sredstva u iznosu od 110 tisuća kuna.

Zatvorena 9. WinDays konferencija

Jasenka Pregrad, autorica programa i renomirana psihologinja s višegodišnjim iskustvom rada u školi, naglasila je važnost edukacije nastavnika, stručnih suradnika i roditelja kako bi im se što kvalitetnije približila tema sigurnosti i zaštite u korištenju elektroničkih medija te pomoglo u radu s djecom i borbi protiv vršnjačkog nasilja. Prikupljena sredstva koristit će se za izradu i tisak priručnika te za organizaciju radionica o sprječavanju elektroničkoga nasilja među djecom u 150 hrvatskih škola.

Zatvorena 9. WinDays konferencija

U završnom intervjuu u sklopu virtualnog dana WinDays9 konferencije direktorica Microsofta Hrvatska, Venesa Schütz, naglasila je važnost ulaganja u razvoj i inovaciju te korištenja tehnologije u osiguranju poslovne vitalnosti. Schütz je istaknula kako su ovogodišnji WinDaysi, kako svojim sadržajem, tako i svojim konceptom, željeli upravo skrenuti pozornost na tu tematiku te konkretnim primjerima ukazati na važnost informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija u osiguranju konkurentnog i uspješnog rada tvrtki, bez obzira na njihovu veličinu i industrije u kojima djeluju.

Zatvorena 9. WinDays konferencija

Na predavanjima, radionicama i u brojnim diskusijama kojima su prisustvovali poslovni menadžeri i IT profesionalci, sudionici konferencije su imali priliku poslušati niz tema i pregledati brojne zanimljive proizvode. Uz predstavljanje novog Windows 7 operacijskog sustava za osobna računala te inovativnog računala Surface, koje se po prvi puta moglo uživo vidjeti u Hrvatskoj, na konferenciji se moglo poslušati i o novom Office 14 uredskom sustavu. Brojne zanimljive teme obradile su Microsoftovu Azure platformu za korištenje usluga i računalne infrastrukture putem Interneta te novi SharePoint 14 sustav za uspostavu web portala. Poslovni korisnici su imali priliku saznati više o Microsoft Dynamics Navision i CRM poslovnim rješenjima, dok su svi oni koji se služe naprednim mobilnim telefonima i džepnim računalima mogli dobiti više informacija o nadolazećem Windows Mobile 6.5 operacijskom sustavu za tu kategoriju uređaja.

Zatvorena 9. WinDays konferencija

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.