Zašto Samsung želi uvid u Ugovor između Applea i HTCa?

Fotografija članka: Zašto Samsung želi uvid u Ugovor između Applea i HTCa?

Prije desetak dana Apple i HTC su najavili cross-licencni ugovor, kojim se završava patentni sukob. Prema riječima stručnjaka, tajvanska tvrtka će morati platiti za svaki Android smartphone tantijema u rasponu od 6-8 $ u zavisnosti od toga koje tehnologije određeni model koristi.

Oglas

Samsung neće slijediti njihov primjer o licenciranju već zahtjeva uvid u spomenuti Ugovor. Ova vijest je procurila od strane jednog od više pozicioniranih managera, koji želi ostati anoniman.

 

 

Zašto Samsung želi uvid u kopiju “Ugovora? Apple i HTC nisu otkrili javnosti radi li se o licenciranju svih Appleovih patenata, ili samo nekima od njih. Samsung namjerava saznati jesu li u sporazum uključeni patenti pod brojem 7469381 i 7844915, koji se odnose na pomicanje, prijevod dokumenata, skaliranje, rotaciju na zaslonu osjetljivom na dodir i aplikativno programiranje sučelja za pomicanje, što su inače reference sadašnje tužbe protiv Samsunga.

 

 

 

 

 

U slučaju da je bilo koji patent naveden u ugovoru o licenci, Apple će morati objasniti na sudu koliko je to u skladu s njihovim izjavama o “nepopravljivoj šteti “, jer u tom slučaju radi se samo o monetarnoj šteti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.