Zašto PayPal-ov osnivački tim zovu web mafia?

Fotografija članka: Zašto PayPal-ov osnivački tim zovu web mafia?

Još nešto o čemu se baš ne priča previše

Oglas

PayPalov osnivački tim zovu nerijetko i Web Mafia. Nadimak se ne zasniva na tome da je riječ o kriminalcima, već na činjenici kako imaju “monopol na inovacije”.

O čemu se radi? Infografika na kraju teksta pokazuje koliko su osnivači PayPala uključeni u brojne stranice, usluge i pružatelje usluga. Nisu to bilo kakvi proizvodi, već najpopularnija mjesta na internetu. YouTube, Reddit, Yelp, LinkedIn i ostali, samo su neka imena čije su ideje nastala baš u glavama ovih ljudi. Svoje su prste imali i u Facebooku, Airbnbu i u drugim mjestima jer je bez njihovog financiranja upitno bi li te ideje uopće uspjele.

Ternutno se većina njih uključila u političku kampanju imena FWD.US kojom žele promijeniti imigracijsku politiku SAD-a, veće investicije u znanost te reformu obrazovanja.

Neki od njih poput Andrew McCormacka su uključeni u manji broj projekata, ali su nedvojbeno odigali ključnu ulogu. Navedeni projekti iza kojih stoje su kasnije poslužili kao osnova za daljnji nastanak još desetak projekata čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna dolara.

Za detaljniju infografiku skočite na  i proučite koliko su međusobno svi isprepleteni.

Jeste li čuli da PayPal zovu web mafia_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.