Zasloni smartphonea i tableta su veliki prljavci koji ugrožavaju naše zdravlje

Fotografija članka: Zasloni smartphonea i tableta su veliki prljavci koji ugrožavaju naše zdravlje

Danas gotovo svi mobilni uređaji imaju zaslone osjetljive na dodir. No, kako stručnjaci kažu, mobilni uređaji su veliki izvor zaraze.

Oglas

Dobro, mi mislimo da ipak ne moraju smartphonei uvijek biti odgovorni zbog zaraze, ali moramo uzeti u obzir da mogu biti jer istraživanja pokazuju da dodirni zasloni imaju do 18 puta više bakterija nego javni WC. Istraživači Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Južnoj Karolini , detektirali su u slučajno odabranim uzorcima mobilnih uređaja prisutnost bakterija poput E. coli, stafilokoka i koliforma što ukazuju određeni stupanj fekalne kontaminiranosti .

Dakle, ako to već ne činite, počnite čistiti zaslone svojih smartphonea. Međutim tu trebate biti oprezni. Određena sredstva za čišćenje zaslona mogu ponekad oštetiti zaslon bez da u eliminiraju bacile koji su u i na njima. Zbog toga pojedini proizvođači mobilnih telefona odlučno zabranjuju korisnicima čišćenje zaslona bilo kakvim kemikalijama, pa čak i namjenskim. Ovo upozorenje nalazi se na uputama za korištenje uređaja. Pogledajte, ako niste bacili, odnosi li li se to i na vaš uređaj.

Imate li mobilni telefon čiji je zaslon izrađen od Gorilla Glass stakla, prema Boh Ruffinu ,iz tvrtke Corning Gorilla Glass , takvi zasloni mogu se lako čistiti jer podržavaju sve proizvode za čišćenje, i napominje da čak čišćenje s ručnicima koji imaju alkohol ne degradira performanse stakla. To znači da ste mirni i možete koristiti namjenska kemijska sredstva za čišćenje zaslona osim sredstva na bazi klorovodične kiseline (Domestos) koja utječe na kristale stakla.

Daljnja istraživanja su pokazala da je voda najgore sredstvo za čišćenje jer eliminira samo 20% bakterija, alkohol je najbolje ocijenjen jer njegova uporaba eliminira visok postotak bakterija, dok su Windex i slične maramice negdje u sredini.

Ostaje pitanje kako onda da korisnici smartphonea koji nemaju izrađene zaslone od strane tvrtke Gorilla Glas, zaštite se od bakterija i čiste svoje zaslone?

  • Držite čista područja rada ili učenja, od prašine ili prljavštine tamo gdje ostavljate vaš mobilni telefon, ali nećete niti rukama prenositi nepoželjne bakterije.
  • Preporučujemo da koristite neke vrstu plastične zaštite ekrana koja se može očistiti i lako zamijeniti.
  • Kada čistite svoje uređaje to učiniti pomoću suhe krpice koja ima određeni postotak microfibre kao one koja se koristi za čišćenje naočala, pa čak i može zamagliti malo zaslon dahom, a zatim koristite krpu.
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.