Zareženi ste malwareom na Androidu? Microsoft nudi besplatni Windows Phone!

Fotografija članka: Zareženi ste malwareom na Androidu? Microsoft nudi besplatni Windows Phone!

Malware zaraza na Android OS-u nije novost, o tome smo imali prilike slušati i na sigurnosnim konferencijama i u Hrvatskoj. Najnoviju ne baš povoljnu situaciju za Android pokušava iskoristiti svemoćni Microsoft. Naime, s Android Marketa ovih su dana uklonjene 22 aplikacije koje sadrže maliciozni kod. A s druge strane Microsoft se dosjetio i svim razočaranim korisnicima Androida čiji se smartphone uređaji zaraze s jednim od malware aplikacija ponudio besplatan Windows Phone. Lukavo, zar ne?

U jednom Twitter postu, Microsoft je zamolio pitao korisnike Androida da "…podijele svoju priču kako su zaraženi malwareom na Androidu…", završavajući tu istu Twitter poruku s "#DroidRage".

Poznato je da je sve više malicioznih aplikacija na Android platformi, zbog Googleove filozofije "otvorenosti" prema kojoj bez odobrenja možete postaviti aplikaciju na Android Market, za razliku od Microsoftovog ili Appleovog online shopa s aplikacijama koji provjeravaju svaku aplikaciju prije njenog objavljivanja.

Hoće li se ta "filozofija" obiti Googleu o glavu, vidjet ćemo. Nemorate strahovati, no svakako vam preporučujemo da pripazite koje aplikacije skidate s Android Marketa, pokušajte o njima barem saznati informaciju više.

Zareženi ste malwareom na Androidu? Microsoft nudi besplatni Windows Phone!

Zareženi ste malwareom na Androidu? Microsoft nudi besplatni Windows Phone!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.