Zamjenski toneri višestruko su jeftiniji, pouzdaniji i ekološki opravdaniji

Fotografija članka: Zamjenski toneri višestruko su jeftiniji, pouzdaniji i ekološki opravdaniji

Jeste li znali kako su zamjenski toneri kvalitetni kao i originalni? Isto tako su do tri puta jeftiniji, a što može biti značajna ušteda u budžetu vaše tvrtke.

Oglas

Zašto zamjenski toneri?

Iako su mnoge prognoze govorile kako će se ispis dokumenata i prodaja pisača drastično smanjiti, to se nije dogodilo. Bez obzira čime se bavite, uvijek vam je potreban ispis nečega – dokumenata, grafikona, računa, putnog naloga… vjerujemo kako to nema potrebe nabrajati, ispis dokumenata je i dalje vrlo jako prisutan oko nas i to će još dugo potrajati.

Isto tako, ubrzani razvoj tehnologije i informatizacija procesa uvelike su utjecali na povećanu uporabu pisača u svim segmentima poslovanja i administracije, ali kod privatnih korisnika. Samim time, povećala se i uporaba tonera i tinti za pisače.

Danas na tržištu možete pronaći razne tipove tinti i tonera, različitih cijena i različite kvalitete. Naravno, originalne tinte i toneri su najskuplji, dok su tzv. klonovi najjeftiniji. Na sredini ljestvice, nalaze se reproizvedene tinte i toneri, koji kvalitetom pariraju originalu, a cjenovno su puno prihvatljiviji.

, odnosno njihov vlastiti brend ima izuzetno bogatu ponudu zamjenskih tonera – njih više od 1.000 vrsta tonera i tinti za pisače koje možete pronaći na 150 prodajnih mjesta, a nudi ih po najboljem omjeru cijene i kvalitete. Svakako posjetite njihove , gdje ćete preko tražilice vrlo brzo pronaći željeni toner sa svim potrebnim podacima i cijenom.

Postoji li razlika među tonerima?

Postoji. Osnovne dvije razlike između ponuđenih tinti i tonera na tržištu su, kao i kod svih proizvoda, cijena i kvaliteta. Na samom početku trebate razdvojiti tri vrste tonera – originalni toneri, zamjenski toneri i klonovi.

Originalni toneri (ulošci) za pisače su često u skladu s brandom koji nose: pouzdani, osiguravaju garanciju kvalitete i kvalitetnim ispisom opravdavaju visoku cijenu, koja nerijetko premašuje cijenu samog pisača.

Najjeftiniji i po kvaliteti najslabiji su tzv. klonovi, koji su najčešće kineske kopije originalnih uložaka, za čiju se proizvodnju upotrebljavaju jeftine sirovine upitne kvalitete. Takvi ulošci rijetko kada ispišu deklarirani broj stranica, a kada i taj kriterij zadovolje, kvaliteta ispisa je vrlo upitna. Klonirani laserski ulošci prilikom izmjene rasipaju prah, često ostavljaju crte ili zatamnjena područja na dokumentu, dok se tinte u inkjet pisačima sasušuju i time postaju neupotrebljive. Klonovi su često i nekompatibilni s pisačima, pa tako s vremenom oštećuju dijelove pisača koji su u kontaktu s tonerom, što znatno smanjuje životni vijek samog pisača.

Reproizvedeni (eng. remanufactured) ili zamjenski toneri i tinte druga su alternativa za originalne uloške. Njihova osnova je originalni uložak kojemu se nakon rastavljanja i čišćenja mijanjaju svi dijelovi koji pokazuju istrošenost. Nakon zamjene dijelova, uložak se puni prahom, brtvi i ugrađuje mu se novi čip. Za razliku od kineskih klonova, reproizvedeni ulošci za pisače poštuju patentna prava proizvođača i kvalitetu ugrađenih komponenti, čime osiguravaju potpunu kompatibilnost s pisačima u kojima se koriste. To znači da nema nepotrebnog habanja dijelova pisača koji su u kontaktu s uloškom, što znatno produžuje životni vijek pisača.

Briga za ekologiju

Kada spomenete ekologiju, ljudi uglavnom razmišljaju o razdvajanju otpada na plastiku, staklo, organski otpad i sl. Gotovo nitko ne pomisli na količine starih potrošenih tonera, čija količina se iz godine u godinu drastično povećava.

Najnovija istraživanja pokazuju da godišnje 70% tj. 350 miliona uložaka za pisače završi na odlagalištima otpada. Ako uzmete u obzir da se ta brojka povećava svake godine za 12%, 2021. godine ćemo zatrpavti planet sa 616 miliona uložaka – gotovo dvostruko u odnosu na danas!

Emisije stakleničkih plinova iz proizvodnje jedne patrone mono tonera su procijenjeni na oko 4,8 kg CO2 po spremniku. To je samo uložak i isključuje unutrašnjost tonera. Procjena emisije stakleničkih plinova u životnom ciklusu tonera je oko 16 tona po 1 toni proizvedenih tonera. U prosjeku uložak s prinosom od 5000 stranica sadrži 200 grama tonera. To je jednako 3,2 kg CO2 emisije po spremniku.

Jeste li znali kako recikliranjem 100.000 uložaka za pisače uštedimo:
•     9.599 kilograma aluminija
•     40 tona plastike
•     1.000.000 litara ulja

Microteam / Print-team vodeći reproizvođač tonera u Hrvatskoj

Velikogorička tvrtka pokrenula je 2004. godine reproizvodnju uložaka za tintne i laserske pisače pod vlastitim brendom . Mjesečno u svom proizvodnom pogonu u Kobiliću sakupe više od 10.000 praznih laserskih uložaka-tonera te preko 2.000 tintnih uložaka za pisače. Nakon prikupljanja, slijedi složen postupak njihovog rastavaljanja, čišćenja, zamjene dijelova te sastavljanja u novi proizvod. Cijeli postupak obavlja se prema najvišim europskim i svjetskim standardima, što jamče i certifikati upravljanja kvalitetom poslovanja ISO 9001, ISO 14001 i proizvodnje ISO 19752/19798, DIN3870 i DIN3871.

Danas Microteam zapošljava 36 djelatnika, od kojih 20 radi u samoj proizvodnji tonera za pisače. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u reproizvodnji, Microteam ima vlastite stručnjake za istraživanje i razvoj te kontrolu kvalitete, što osigurava da svaki proizvod zadovoljava ili nadilazi performanse originalnih uložaka u kvaliteti i broju ispisa.

Tvrtka u svojoj ponudi ima više od 1.000 vrsta tonera i tinti za pisače koje možete pronaći na 150 prodajnih mjesta, a nudi ih po najboljem omjeru cijene i kvalitete.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.