Zagrebačka banka preko Facebooka donirala 300.000 kuna

Fotografija članka: Zagrebačka banka preko Facebooka donirala 300.000 kuna

Ovogodišnja donacija Zagrebačke banke namijenjena je realizaciji eko projekata u jednoj hrvatskoj županiji, a o županiji koja će biti dobitnik donacije od 300.000 kuna odlučit će se na originalan način – putem Facebook eko-aplikacije „Živim zeleno“. Aplikacija kreće danas, 8. travnja od 16 sati, a u periodu do 6. svibnja na stranici Živim zeleno korisnici će moći virtualno pošumljavati hrvatske županije. Županija koju sami korisnici odaberu, posadivši u njoj najveći broj sadnica, dobit će mogućnost u stvarnosti realizirati svoj eko-projekt.

Na Zabinoj Facebook stranici „Živim zeleno“ bit će dostupne sve informacije o stanju šuma u Hrvatskoj što će zasigurno olakšati odabir lokacije za sadnju virtualnih stabala. Korisnici Facebooka koji pristupe aplikaciji moći će potom posaditi sadnice, no sadnice nije dovoljno samo posaditi – one zahtijevaju svakodnevnu brigu i zalijevanje kako bi izrasle i zazelenile područje na kojem su posađene. Kako bi se potaknula što veća interakcija, korisnici će moći razmijenjivati sadnice i vodu. Županija koju korisnici najviše zazelene u virtualnom svijetu do 6. svibnja postat će dijelom eko projekta u stvarnom životu – naime, Zagrebačka banka dodijelit će spomenutih 300.000 kuna za aktualni eko-projekt na tom području.

Osim društveno odgovorne dimenzije i sudjelovanja u stvaranju humanije okoline sam proces sadnje stabala također ima i edukativan karakter. Tako će Facebook korisnicima svakodnevno biti dostupne brojne zanimljive informacije o očuvanju šuma, snazi i ravnoteži prirode.

Zagrebačka banka u sklopu Donacije godine tradicionalno donira projekte koji utječu na poboljšanje kvalitete života društvene zajednice. Donacija godine dodjeljuje se od 2005. godine, a njome se nastoji podići svijest javnosti o problemima koji nas okružuju i s kojima se svakodnevno susrećemo.

Uspjeh dosadašnjih društveno odgovornih projekata Banke i humanitarnih akcija ukazuje i na veliko povjerenje klijenata u Banku, kao i u odabir projekata koje podržava. Do sada se Zagrebačka banka sa svojom Donacijom godine uključila u velike nacionalne humanitarne akcije poput Petrove trudionice, Koraka u život, Sve za nju i drugih.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.