Zagrebačka katedrala kroz ‘oko’ stupa za virtualnu stvarnost

Fotografija članka: Zagrebačka katedrala kroz ‘oko’ stupa za virtualnu stvarnost

Ispred zagrebačke Katedrale održano je testiranje stupova za virtualnu realnost, gdje su zainteresirani građani i turisti putem 3D tehnologije mogli vidjeti kako je izgledao život u Zagrebu prije velikog potresa 1880. godine.

Oglas

Oko petsto zainteresiranih prolaznika je besplatno isprobalo dva različita stupa za virtualnu stvarnost ispred Katedrale, a prema viđenom većinu je ovakav interaktivni prikaz povijesti zabavio i iznenadio.

Organizator ovog događanja bila je domaća startup kompanija vr pole d.o.o., čiji je razvojni tim osmislio i dizajnirao seriju VR stupova i 3D 360 animacija. VR Pole prototip prvi je ovakve vrste u Europi, a za prvo javno testiranje direktor VR Polea Milan Gudeljević odabrao je upravo stari Zagreb.

Za što vjerniji prikaz izgleda “stare” Katedrale, korišteni su svi dostupni elementi arhivske građe Grada Zagreba, a art direktor VR Polea Dragan Vejnović ističe kako je njegovom timu i njemu to bio jedan od zahtjevnijih projekata na kojima su radili u posljednjih desetak godina.

U nepunih godinu dana koliko djeluje tvrtka vr pole je postala finalist Startup Factory Zagreb programa, dio je Tehnološkog parka Zagreb, a s obzirom da su VR Pole stupovi postali dio standardnih eksponata Muzeja Iluzija, koristit će ih njihovi posjetitelji diljem svijeta, od Austrije do SAD-a i Malezije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.