Zadar – domaćin susreta vodećih gospodarstvenika regije

Fotografija članka: Zadar – domaćin susreta vodećih gospodarstvenika regije

Zadar je jučer bio domaćin susreta vodećih gospodarstvenika Zadarske regije na kojemu je predstavljeno poslovno rješenje SAP Business All-in-One koje ima preduvjete za ostvarenje gospodarskog rasta te stvaranje kompetitivnih tržišnih prednosti. Susret gospodarstvenika organizirala je vodeća svjetska korporacija za poslovno-informatička rješenja, SAP i lokalna tvrtka Enel. Konferenciji je prisustvovalo više od 40 vodećih menadžera, direktora, gospodarstvenika te predstavnika malog i srednjeg poduzetništva. Gospodarstvenici Zadarske županije prepoznali su predstavljenu inicijativu kojom se potiče maksimalizirano korištenje funkcionalnosti temeljnih poslovnih funkcija svakog gospodarskog subjekta čijim se pravilnim utemeljenjem omogućuje nesmetano odvijanje primarnih poslovnih djelatnosti.

Zadarsku regiju, prema podacima Hrvatske gospodarske komore, obilježava snažan procvat i značajne stope rasta u sektorima turizma, graditeljstva i upravo snažan rast malog i srednjeg poduzetništva. Trajne vrijednosti razvoja gospodarstva i dalje drže pomorski promet i turizam, kao i snažna ribarska flota. Naime, posljednjih godina ova županija doživljava najsnažniji razvoj te se financijski prihodi bilježe u porastu većem od 14% godišnje. Ova pozitivna gospodarska slika ukazuje na potrebu brze i kvalitetne prilagodbe uvjetima poslovanja koja nameću kako hrvatski propisi tako i propisi Europske unije. Ti uvjeti svakodnevno pritišću male i srednje poduzetnike da preuzimaju nove tehnologije i integriraju poslovna rješenja koja će im omogućiti nesmetano obavljanje primarnih djelatnosti. Kvalitetno definirani uvjeti redovnog poslovanja preduvjet su i za prikupljanje bespovratnih finacijskih sredstava koje Europska unija nudi za razvoj i razvojne projekte.

Susretom u Zadru, vodeći ponuđač poslovno-informatičkih rješenja, tvrtka SAP, nastavlja s turnejom po Hrvatskoj kako bi manjim i srednjim brzorastućim tvrtkama predstavila rješenje SAP Business All-in-One. Projekt predstavljanja rješenja započeo je u Splitu 9. travnja ove godine dok je prva inicijativa ovakve vrste predstavljanja poslovnog rješenja za manje i srednje brzorastuće tvrtke pokrenuta prošle godine. Cjelokupan projekt pod nazivom SAP & Partners Business All-in-One Roadshow podržavaju certificirani SAP-ovi partneri: ENEL kao domaćin susreta, te b4b, S&T, TIS i Times Computers.

„Zadovoljstvo nam je što su danas prisutni gospodarstvenici aktivno sudjelovali u prepoznavanju i stvaranju preduvjeta koji omogućuju poslovni razvoj. Svjesni kako je za rast i gospodarsku održivost potrebno integirati više ključnih poslovnih čimbenika, uvjereni smo kako će poslovno rješenje prilagođeno upravo potrebama malog i srednjeg poduzetništva, SAP Business All-in-One, prepoznati svi koji za cilj imaju ostvarenje poslovnog uspjeha i dugooročnu održivost.“ Izjavio je nakon susreta Ninoslav Matić, Channel Partner Manager, SAP d.o.o..

Rješenje koje je gospodarstvenicima u Zadru predstavljeno je rješenje SAP Business All-in-One namijenjeno manjim i srednjim tvrtkama. SAP, sa više od 35 godina iskustva u razvoju aplikacija i poslovnih rješenja, kreirao je rješenje po principu ključ u ruke, a hrvatski tim je rješenje lokalizirao. Rješenje SAP Business All-in-One sadrži najvažnije funkcionalnosti potrebne svakoj tvrtki, kao npr. financijsko računovodstvo, upravljačko računovodstvo, prodaja i distribucija, nabava, skladištenje i logistika, upravljanje ljudskim kapitalom te upravljanje kvalitetom. Proces implementacije prilagođen je potrebama manjih i srednjih tvrtki, a vrijeme njegove implementacije je znatno skraćeno.

Posebnost rješenja je maksimalna prilagodljivost postojećoj informatičkoj infrastrukturi, te mogućnost nadogradnje osnovnog paketa sa specifičnim industrijskim rješenjima SAP-ovih partnera i kao takva maksimalno prilagođena potrebama manjih i srednjih tvrtki. Rješenje je u cjelosti usklađeno sa propisima i zakonima Republike Hrvatske. Rješenje je dobilo potvrdu i certifikat kvalitete (Quality Assurance Certificate) kojim je se potvrđuje kvaliteta, pravilnost i usklađenost rješenja sa svim potrebnim propisima i formalnostima, a sa ciljem maksimaliziranja povrata investiranog.

Sljedeća stanica Roadshowa je u Varaždinu, 17. travnja ove godine. Turneja se završava u Zagrebu 15. svibnja ove godine kada se očekuje više od 500 uzvanika iz cijele Hrvatske. Više informacija o turneji, rješenji SAP-u na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.