Za Galaxy Note7 eksplozije su krive obje loše baterije, kažu Samsung Electronicsu

Fotografija članka: Za Galaxy Note7 eksplozije su krive obje loše baterije, kažu Samsung Electronicsu

Samsung je i službeno potvrdio ono što se praktički znalo već ranije – Galaxy Note 7 se pregrijavao/topio/eksplodirao zbog loših baterija. I prve i druge.

Oglas

O jednom od najvećih tehnoloških problema u novije vrijeme progovorio je i Samsung na današnjoj službenoj konferenciji za novinare, na kojoj je javnost službeno izvijestio kako su za probleme s Galaxy Note 7 pametnim telefonima krive baterije. Samo ćemo vas podsjetiti kako se radi o baterijama dva različita proizvođača, o čemu smo , jer nakon povrata prve serije ugradili su druge baterije, no i one su pokazale iste ili slične probleme.

Samo ćemo vas podsjetiti kako se Samsung Galaxy Note 7 na tržištu pojavio u kolovozu 2016. godine. Već nakon nekog vremena korisnici su se iz cijelog svijeta počeli javljati s praktički istim problemom, tako da je prvo povlačenje Galaxy Note 7 uređaja s tržišta bilo u rujnu. Već tada je najavljen mogući problem s baterijama, a kupcima su ponuđeni zamjenski uređaji s novim baterijama. No, niti to nije riješilo probleme koji su se nagomilavali, tako da su u listopadu potpuno povukli prodaju te zamolili korisnike da vrate svoje uređaje za što će dobiti svoj novac natrag. Ovaj je poslovni potez Samsung koštao oko 5,3 milijardi američkih dolara.

U tri mjeseca povučeno je oko 96% uređaja, te je sa partnerima odradio i “blokiranje” svih usluga onim korisnicima koji su se možda oglušili o povrat svog uređaja. Kažu kako je na rješavanju ovog problema radilo više od 700 stručnjaka koji su isprobali više od 30.000 baterijama na 200.000 uređaja kako bi otkrili problem. U tu je svrhu angažirao i nezavisne stručnjake tvrtki UL, Exponent and TUV Rheinland, a kako bi rezultati bili objektivni, odnosno nepristrani.

Zaključao ovih istraživanja potvrdio je ono što smo pretpostavljali odnosno znali i ranije – za zapaljivanje su krive baterije. Ako vas zanimaju tehnikalije, možete ih vidjeti u infografici niže.

Isto tako, objasnili su i kako su testirali baterije, te koje su nove sigurnosne mjere poduzeli, što možete vidjeti na slikama niže.

Uglavnom, ova je priča završena, a Samsung će nastojati ponovo izgraditi povjerenje sa svojim kupcima, te ih uvjeriti kako se ovo više nikada neće dogoditi. Ipak, treba biti fer i korektan te reći kako je Samsung napravio dobar potez što je s ovom informacijom išao javno i s njom će svakako pokušati vratiti povjerenje kupaca. Svako drugo rješenje bilo bi pogubno za poslovanje kompanije.

Naravno, Samsung je poslao i službeno priopćenje koje ćemo ipak objaviti u cijelosti u nastavku, iako moramo priznati kako iz njegovog diplomatskog sadržaja nismo mogli zaključiti što je uzrok problema, zbog toga smo osjećali kako ipak trebamo napisati nešto više. Više informacija možete pronaći i na .

PR objava

Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, tvrtka Samsung Electronics danas je na konferenciji za medije održanoj u Seulu objavila uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7 te koje su mjere poduzete kako se problem ne bi ponovio. Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics, DJ Koh, prezentirao je detaljne rezultate istrage i izrazio iskrenu ispriku i zahvalnost korisnicima Galaxy Note7 uređaja, mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima i distributerima te poslovnim partnerima, na njihovu strpljenju i neprekidnoj potpori.

Uz Koha, nazočili su čelnici tvrtki UL, Exponent i TUV Rheinland, vodećih nezavisnih grupacija koje su provele vlastite istrage po pitanju različitih aspekata incidenata s uređajima Galaxy Note7. Govornici su bili:

–    Sajeev Jesudas, predsjednik odjela potrošačke elektronike tvrtke UL
–    Dr. Kevin White, glavni znanstvenik, Exponent
–    Holger Kunz, izvršni potpredsjednik grupe proizvoda, TUV Rheinland AG

Govornici su detaljno obrazložili rezultate istrage te predstavili nove mjere koje je Samsung poduzeo kao odgovor na incidente.

Temeljem saznanja prikupljenih istragom, Samsung je implementirao širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, kako bi dodatno poboljšao sigurnost proizvoda, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka. Tvrtka Samsung također je oformila savjetodavnu skupinu za baterije (Battery Advisory Group) koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači, kako bi zajamčila objektivnost i jasnu perspektivu po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Članovi savjetodavne skupine uključuju:

–    Dr. Clare Grey, profesoricu kemije na sveučilištu Cambridge
–    Dr. Gerbrand Ceder, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, UC Berkeley
–    Dr. Yi Cui, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, Stanford University
–    Dr. Toru Amazutsumi, izvršnog direktora, Amaz Techno-consultant

–  U proteklih nekoliko mjeseci proveli smo detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima, kako bi pronašli uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note7 –  izjavio je Koh te dodao – danas smo, više nego ikad, predani tome da ponovno steknemo puno povjerenje naših korisnika, pomoću inovacija koje redefiniraju što je moguće učiniti po pitanju sigurnosti, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerojatnih novih iskustava.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.