Yuneec Typhoon H PRO leteći dron s Intel RealSense tehnologijom u prednarudžbi

Fotografija članka: Yuneec Typhoon H PRO leteći dron s Intel RealSense tehnologijom u prednarudžbi

Evo još jedne zgodne vijestice. U letjelici Yuneec Typhoon H je ugrađena tehnologija Intel RealSense, što je i prvi ovakav slučaj da je ova tehnologija dostupna u bespilotnim zračnim letjelicama, poznatijima pod nazivom – leteći dronovi.

Oglas

Kao što je nedavno demonstrirano na sajmu CES Asia, tehnologija Intel RealSense letjelici Yuneec Typhoon H (Typhoon H PRO) omogućuje autonoman let inteligentnom navigacijom kojom se zaobilaze prepreke, čime se otvaraju nove mogućnosti zaštite sigurnosti i kreativnih korisničkih primjena.

Prve isporuke korisnicima započet će u roku od četiri tjedna. Korisnici će Typhoon H dobiti s tvornički instaliranom kamerom Intel RealSense R200 i procesorom Intel Atom, upravljačem ST16, dodatnim upravljačem Wizard za dva rukovatelja, dvije baterije i dodatnim propelerima, a sve to u posebno osmišljenoj naprtnjači.

Kamera Intel RealSense R200 i procesorski modul Intel Atom ugrađeni u Typhoon H savršeno se integriraju u firmver za kontrolu leta kako bi ponudili inteligentno zaobilaženje prepreka. Taj Intelov sustav spajanjem specijaliziranih kamera i senzora kartira i upoznaje svoje okruženje u tri dimenzije – prepoznaje prepreku, planira alternativni pravac te prepreku sigurno zaobilazi. Riječ je o iznimnom napretku u odnosu na ultrazvučno sprječavanje sudara, kojim se Typhoon H zaustavlja pred preprekama, no koje ne omogućuje modeliranje okruženja ni inteligentno zaobilaženje prepreka.

Modul nudi i nove senzore usmjerene prema dolje, kojima se poboljšava stabilnost te se i uz loš prijam GPS signala omogućuje let u zatvorenim prostorima ili pak na otvorenom, blizu tla.

Dodatne informacije o Yuneec Typhoon H dostupne su na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.