YouTube-MP3.org će biti ugašen

Fotografija članka: YouTube-MP3.org će biti ugašen

Radi se o vrlo popularnom servisu za ripanje (iliti čupanje) glazbe sa YouTubea koji je nakon tužbe velikih igrača glazbene industrije prisiljen ugasiti uslugu te predati domenu.

Oglas

Servis je bio jednostavan i, najvažnije od svega – funkcionirao je. Radio je na principu da ubacite točnu adresu YouTube glazbenog spota, a dobili bi ste MP3 datoteku koju ste dalje mogli nesmetano koristiti i umnožavati. Svojom učinkovitošću dospio je na brojku od 40% svih dokumentiranih slučajeva glazbene piratizacije. Naravno, taj podatak nije promakao diskografskim kućama koji su odlučile se obračunati sa njima.

Glazbeni divovi koji su pokrenuli tužbu (Sony i Warner, između ostalih) su uspjeli izvojevati pobjedu na okružnom sudu u Kaliforniji dobivši presudu (koja još nije pravomoćna) u kojoj se servisu YouTube-MP3.org nalaže isplata zasada još nepoznatog iznosa kazne te gašenje usluge i prebacivanje vlasništva domene u ruke ovlaštenog predstavnika diskografskih kuća. U slučaju nepoštivanja odluke suda, njihovom davatelju internet usluga bi bilo naložen prisilni prijenos domene.

Iako je sama stranica još uvijek dostupna, nemoguće je dobiti željeni MP3 zapis jer stranica prijavljuje grešku prilikom unosa željenog linka YouTube zapisa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.