YouTube kao generator posjete

Racunalo.com foto


Druga strana medalje je napraviti svoj YouTube. To sam ja učinio prekjučer kasno oko ponoći. Odmah nakon objave moje YouTubeolike home page , u 1 poslije ponoći nižu se rekordi posjete. Dan protječe s 500 posjetitelja. To je 200 više od prosjeka ove godine! Pogledajte:


Camtasia studio
YouTubeoliku stranicu sam napravio pomoću izvanrednog alata. Camtasia! Ima odlično ime. Cam – fantazija! To je alat koji skida sve što radite na ekranu i proizvodi filmove u svim poznatim formatima: avi, swf, gif itd. Flash film proizvodi s HTML kodom i predloškom kontrole za film. Na vama je samo copy/paste tu kontrolu s filmom na vašu web stranicu. Ne brinete se da li će posjetitelji čuti audio, vidjeti film. O svemu brine Adobe. Ako posjetitelj nema codec, Adobe će mu isporučiti. Ako nema Flash Player, Adobe će mu ga ponuditi. To je primjer izvrsnog servisa od strane Adobea. Ali čemu se čudim. Adobe je svjetski vrh. Proizvođači alata ugledajte se u Adobe. Jedna od paradigmi tehnologije je da i one-man firme moraju ličiti na multinacionalke. Svim staležima su dostupni servisi Google, Yahoo, Amazon.com, YouTube. Svi staleži ne haju za ičim što je ispod tog standarda. Još kad promislite kako svi dobijamo to najbolje na svijetu i potpuno besplatno, e tad stvarno moraš dugo šetati dok smisliš kako zaraditi lipu na takvom tržištu.
Moj savjet: ipak više grijte stolicu, a manje šetajte!


Nisam više sam
Točno tako! Do sad ste imali posla s jednim manijakom koji je napisao 50 knjiga i neumorno piše dalje. Od sad ćete imati posla s još jednim. Mr. Ivica Pavlinović, dipl. ing. str. snimio je video knjigu u trajanju 10 sati. To je video-biblija! Za samo mjesec dana! Tema: AutoCad. Samo deset sati je dovoljno sjediti ispred video-knjige i biti ekspert za AutoCad. Dobro, dobro, morate i vi to provježbati što vam Ivica demonstrira. Malo sam ljubomoran na njega kao učitelja. Supruga mi kaže “Zašto ti nemaš glas kao Ivica”. Na FESB-u, Danu karijera, studentice gledaju video film i onda ustaju i kažu: “Koji glas!”. Pa nećeš biti ljubomoran. Ja, kao učitelj na glasu, pojede se živ od ljubomore.
Kad se samo sjetim da smo s istim tim Ivicom nudili narodu 120 sati za sto i dvadeset puta veću cjenu razrednu nastavu AutoCada! Auuuu, što je stim vremenom. Pa zar sam ja imao školu i u predinternetsko doba?! Svi govore o vremenu-klimi, a ne vide da su se i kazaljke na satu poremetile i sad jure ko’ lude! Imam lijek za vrijeme. Snimajte video knjige o onom što poznajete i vrijeme će vam stati. Pogledajte demo video knjiga i poslušajte taj glas:


Kako je bilo na Danu karijera
Bilo je odlično! Opširnije:
Ivica Karetelo: “Znanje kao vaša najjača dionica 2.0”
i Stanislav Prusac: “S faksa na posao 2.0”


Ivica Kartelo
Prvi online učitelj u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.