YouTube – isprobaj novi dizajn i tamni način

Fotografija članka: YouTube – isprobaj novi dizajn i tamni način

Youtube službeno ima novi izgled. Desktop verzija popularne internet video platforme je redizajnirana i dodane su neke nove funkcije.

Oglas

Usluga YouTube kaže kako novi dizajn ima za cilj “jednostavan, dosljedan i lijep” izgled. Većina YouTubeovog dizajna s velikim brojem kartica je izbrisana,  i umjesto toga ide s jednostavnom bijelom pozadinom, uobičajenom rešetkom minijatura i više bijelog prostora. Usluga YouTube upotrebljava zaštićeni zaštitni znak Material Designa s ugrađenim trakom za pretraživanje pri vrhu zaslona. Nema drastične promjena dok ne uključite novi “tamni način”, koji zamjenjuje sve bijele elemente korisničkog sučelja sa onim za oči lakšima. Prekidač tamnog načina rada živi u novom izborniku profila kojemu možete pristupiti klikom na vašu sliku profila u gornjem desnom kutu.

predstavljen je prije tri godine u Androidu 5.0 i trebao bi biti jedinstven stil dizajna za sve Googleovo. Lijepo što je konačno došao i na YouTube, ali još uvijek nedostaje u drugim vodećim proizvodima poput Gmail i Google Kalendara, koji su oboje posljednje redizajnirani u 2011. godini.

Dizajn se još uvijek ne uključuje automatski. Ako ga želite isprobati kliknite na .

Novo sučelje usluge YouTube izgrađeno je na Googleovom Polymer frameworku, biblioteci JavaScript za izradu web-komponenti s naglaskom na stvaranju aplikacija u stilu Material design. Uz pokretanje Polymer baze, YouTube kaže da će se “brže razvijati značajki od sada na dalje.” Donosi tamnu temu kao prvu od tih Polymerom-omogućenih značajki i Googleovci kažu: “Ovo je samo početak – možete se veseliti što će uskoro biti novih moćnijih značajki!”

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.