YouTube EDU – specijalizirani kanal namijenjen školama

Fotografija članka: YouTube EDU – specijalizirani kanal namijenjen školama
Obrazovne ustanove, odnosno škole,  obično imaju blokirani pristup društvenim mrežama poput Facebooka  ali i YouTubea. To istodobno utječe  na pristup učiteljima   online resursima  vezanim uz obrazovne sadržaje. Od sada više to ne treba biti tako. YouTube kanal za škole –  omogućuje učiteljima da se spoje na tisuće videa i koriste ih u svom radu.  Baza edukacijskih video sadržaja pruža učiteljima više od 300 playlista podijeljenih prema stupnjevima obrazovanja i raznim temama.  Moguće je kreirati i vlastite kanale.
 
Za pristup YouTube EDU resursima, školski administrator treba  stvoriti prvo službeni račun za svoju školu. Tek nakon toga moguće je ostvariti daljnja odobrenja za korištenje edukacijskog kanala od strane svih zainteresiranih učitelja u školi. Svaki učitelj može za sebe  odabrati sadržaj koji će reproducirati se kroz školsku računalnu mrežu. Na ovaj način i dalje učenicima je onemogućen pristup ostalim You Tube sadržajima. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.