YouthSpark Live – srednjoškolci će saznati više o IT tehnologiji

Fotografija članka: YouthSpark Live – srednjoškolci će saznati više o IT tehnologiji

80 učenika srednjih škola iz Siska, Petrinje i Topuskog sudjelovat će na predavanjima ICT stručnjaka, menadžera i mladih poduzetnika, te saznati razviti karijeru i pokrenuti posao u ICT-u.

Oglas

U organizaciji kompanije Microsoft Hrvatska, udruge Programerko te uz podršku Veleučilišta Baltazar u petak 2. lipnja u prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu održat će se YouthSpark Live, program namijenjen edukaciji učenika završnih razreda srednjih škola o važnosti IT tehnologija. Na događaju će  sudjelovati ukupno 80 učenika srednjih škola iz Siska, Petrinje i Topuskog, a zaposlenici Microsofta i razni IT stručnjaci objasnit će im važnost tehnologije u svakodnevici, podijeliti svoja iskustva te dati praktične savjete vezane uz poduzetničke vještine bitne za poslovanje.

Tako će Tomislav Tipurić iz Microsoft Hrvatska govoriti o prednostima odabira ICT zanimanja i budućnosti ICT industrije. Također, bit će riječi i o programima za mlade gdje će danas uspješni menadžeri podijeliti svoja iskustva iz takvih programa, a učenici će imati priliku slušati o projektima koji su sudjelovali na Imagine Cupu, najvećeg studentskog natjecanja u okviru Microsofta. Matija Srbić, član pobjedničkog tima od prošle godine, prezentirati će projekt Juvo – Home friend te u kojoj je fazi projekt nakon godinu dana. Ovogodišnji sudionik Imagine Cupa Juraj Hlevnjak predstavit će aplikaciju Crolmagine, video analizu za praćenje broja putnika koja omogućuje putnicima da odluče kojim će vlakom putovati s obzirom na broj putnika.  Srednjoškolci će na okruglom stolu imati priliku poslušati svoje vršnjake koji već sada idu u smjeru IT karijere, ali i stručnjake iz IT-a koji će govoriti o nužnim vještinama. Bit će održane i STEMI Hexapod i Office 365 radionice, a o projektu Vibby, koji omogućuje da iz bilo kojeg YouTube videa izdvojite i podijelite najzanimljivije dijelove, govorit će Matej Šerbec.

Microsoft Hrvatska već godinama organizira brojne projekte i inicijative iz područja edukacije i društveno odgovornog poslovanja. U tom segmentu posebna je pažnja posvećena  mladima u cilju stvaranja mogućnosti učenja o informacijskim komunikacijskim tehnologijama, upoznavanja s tehnološkim izazovima te benefitima izbora karijere u tehničkim znanostima.

Udruga Programerko je udruga građana koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske i školske dobi u Hrvatskoj. Udruga održava radionice programiranja za školsku djecu za vrijeme školskih praznika. Djeca, uz vodstvo predavača, imaju priliku naučiti izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT. Udruga Programerko je 2016. godine postala i partner Code Club International organizacije i predstavnik Code Club Hrvatska. Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.