You Tube – novi sigurnosni mod za roditelje

Fotografija članka: You Tube – novi sigurnosni mod za roditelje

Ova opcija omogućava  filtrirati vrste video sadržaja na sadržaj za odrasle ili nasilje ili neki drugi sporan sadržaj. Sada će se filtrirati čak i psovke iz komentara. Koristeći novu postavku na dnu bilo koje You Tube stranice, možete mijenjati sigurnosne načine na uključeno ili isključeno. Iako je sad jedan dio roditelja odahnuo, ali malo pametniji klinac će moći zatvoriti ovu značajku u minuti.
Prema YouTube, postavljanje sigurnosnog rada je omogućeno na dnu bilo koje video stranice. Da biste ga uključili, dođite do dna stranice i potražiti novu opciju na popisu, direktno pod "trenutna lokacija" i "tekući jezik" postavke. Ako po prvi put pristupate postavkama, vidjeti će te – "Sigurnosni način je isključen." Jednostavno kliknite na vezu da biste postavili sigurnosni način, i odaberite "na" s grafičkom oznakom pod uvjetom izbora. Zatim kliknite na "Save" da biste zatvorili dijaloški okvir konfiguracije. Sada ste prebačeni na sigurnosni rada za trenutne sesije pregledavanja, no neće moči učiniti trajne promijene. Da bi se "zaključali" sigurnosni mod, prvo se morate prijavite u YouTube preko računa, a zatim omogućiti postavljanje. Samo u tom slučaju, opcija će ostati omogućena svaki put kad ste prijavljeni na YouTube račun. Moram napomenuti da You tube već ima relativno stroge smjernice za pornografiju, slike zlouporabe droga, nasilje i ostale grafičke neprihvatljive materijale.  YouTube inženjeri rade na brojnim inicijativama kako bi korisnicima, djeci – roditeljima omogućili veću kontrolu. Trenutno se testira mogućnost koja daje korisnicima kontrolu kako postaviti svoje komentare na način da se odabere želite li pogledati  video s komentarima, bez komentara, ili filtriranih komentara.  Ako ste roditelj, zasigurno će te biti zainteresirani za ove opciju jer su to ipak opcija za roditelje.
Na kraju, iskreno, "Safety Mode" izgleda kao pokušaj umiriti zabrinute roditelje, a zapravo ne pruža ništa što prosječan web-pametni klinac ne može shvatiti u 30 sekundi. Na taj način roditeljima je, omogućen filtar, ali zapamtite, nema tehnologije, a pogotovo to nije ovaj filtar koji može poslužiti kao zamjena za stvarno roditeljstvo.

Pogledajte video prilog:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.