You Tube distribuira WebM video format

Fotografija članka: You Tube distribuira WebM video format

Otvaranje koda formata ‘WebM "omogućuje svakom korisniku da poboljša format i integracije, što će rezultirati dugoročno boljim iskustvom. Do sada u WebM open-source format je prevedena  trećina cijele arhive videa YouTube, a taj proces se nastavlja. YouTube namjerava napraviti svoj cijeli katalog videa u formatu ‘WebM’.  Kao korisnici ne trebamo brinuti oko playera,  jer sve što nam je potrebno neki je preglednik s HTML5, na primjer, Chrome, Firefox 4, Opera 10,6 ili IE9 s posebnim dodatkom.

U skladu sa svojim ciljem univerzalnim pristupom videu, YouTube kaže kako će "nastaviti podržavati" kodek "H.264, a koji važan je video na YouTube", samo je nejasno koliko dugo.Podsjetimo, H.264 je također poznat kao MPEG-4 AVC. Razvijen je za uporabu u sustavima visoke definicije, kao što su HDTV, Blu-ray i HD DVD, kao i za niske rezolucije prijenosnih  uređaje kao što su Sony PSP i Appleov iPod, alinije otvorenog koda.  Apple je službeno usvojio  H.264 format za QuickTime.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.