YotaPhone 3 u razvoju, dolazi za godinu i pol

Fotografija članka: YotaPhone 3 u razvoju, dolazi za godinu i pol

Ruska verzija Forbesa potvrdila je kako je YotaPhone 3 smartfon već sada u razvoju, te je u planu da bude predstavljen za otprilike 18 mjeseci.

Oglas

Ukoliko uzmemo u obzir da je nedavno predstavljen YotaPhone 2 možemo i sami zaključiti kako će proći još podosta vremena dok novi uređaj ne dođe u prodaju. Prvi primjerci YotaPhone 1 smartfona koji su razvijeni od ruske kompanije Yota Devices došli su u prodaju 27. prosinca 2013.

Predsjednik Putin novu je generaciju YotaPhonea poklonio kineskim dužnosnicima tijekom njihovog posjeta Rusiji, te je naglasio potencijal kinesko-ruske suradnje za buduće modele. Ovi ruski smartfoni ističu se korištenjem dvostrukog ekrana, jednog sa prednje i jednog sa stražnje strane uređaja. YotaPhone 2 oslanja se na 5 inčni AMOLED ekran sa prednje strane te 4.7 inčni E Ink ekran sa stražnje strane za notifikacije te čitanje e-knjiga.

Izvori koji su bliski ljudima koji rade na razvoju YotaPhone 3 smartfona tvrde da bi ovaj smartfon mogao doći sa tehnologijom solarnih baterija. Takve baterije trebale bi se puniti preko žutog sloja koji će se najvjerojatnije nalaziti na ekranu. Negativna strana ovakve tehnologije bila bi smanjenje kvalitete prikaza na ekranu, tako da je pitanje bi li korisnici pristali na to u zamjenu za dodatnih 5 ili 10 % dodatne snage u bateriji. Osim toga radi se i na razvijanju virtualne kamere koja bi osigurala vizualni kontakt sugovornika. Korištenje stakla ekrana kao zvučnika još je jedna ideja na čijem se razvoju radi posljednje dvije godine ako je suditi prema riječima kompanijinog generalnog direktora Vladislava Martynova. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ova ruska kompanija uspjeti u svojim nastojanjima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.