Yahoo napravio najveći promet na Internetu, Google tek drugi?

Fotografija članka: Yahoo napravio najveći promet na Internetu, Google tek drugi?

Pomalo zaboravljeni Yahoo, barem što se internet pretraživanja tiče, definitivno ne spava što dokazuje i najnovija statistika o internetskom prometu u srpnju 2013.

Oglas

Ako je suditi prema ostvarenom prometu u prošlom mjesecu, čini se kako Yahoo odlično posluje. Analitička kuća comScore objavila je najnovije broje ostvarenog prometa u SAD-u po kojima je Yahoo s prvog mjesta u ostvarivanju najvećeg internetskog prometa zbacio Google.

Zanimljivo je kako je Google vodeću poziciju držao više od dvije godine, još od svibnja 2011. godine. Analitička kuća comScore je izbrojala 196.564.000 posjetitelja na Yahoo u srpnju, dok je na drugom mjestu Google imao “tek” 196.564.000 posjetitelja. Među top 5 najposjećenijih web odredišta upali su Microsoft, Facebook i AOL.

je ovaj uspjeh ostvario zahvaljujući kupovini Tumblr.com u svibnju ove godine, koji ima oko 300 milijuna korisnika uz dnevni rast od 120.000 korisnika. Ovo je bio odličan poslovni potez Marisse Mayer, izvršne direktorice Yahoo-a koja je predvidjela kako će Tumblr+Yahoo kombinacija osjetno povećati njihov promet. Osim što je lijepa, vrlo je i pametna, tko je ne bi želio imati u svom “taboru” :)

Yahoo napravio najveći promet na Internetu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.