Xiaomi zadovoljno trlja ruke – prodaja u 2017. bolja od očekivanog

Fotografija članka: Xiaomi zadovoljno trlja ruke – prodaja u 2017. bolja od očekivanog

Čini se kako mnogi proizvođači pametnih telefona itekako imaju razloga za zadovoljstvo jer će godinu 2017. pamtiti po jednoj od najboljih, ako je i rekordnih godina po prodaji. Među njima je i svima vam dobro poznati Xiaomi.

Oglas

Ako govorimo u postocima i brojkama, zarada u 2017. godini bi trebala biti veća za čak 18% od očekivanih brojki, tako da bi Xiaomi mogao ostvariti neto prihod veći od 1 milijarde američkih dolara, a što je procjena koja se temelji na procijenjenim prihodima koji bi trebali iznositi između 17 i 18 milijardi dolara. Za iduću 2018. godinu procjene govore kako bi se prihodi mogli popeti na čak 2 milijarde dolara. Sve su ovo brojke koje se odnose samo na kinesko tržište.

Stručnjaci procjenjuju kako je rast zarade rezultat drugačije poslovne politike kompanije Xiaomi koja se više ne oslanja samo na online prodaju, nego su se koncentrirali i na offline prodaju, odnosno brojnim u fizičkim dućanima koji su otvoreni diljem Kine.

Isto tako, ne smijemo zaboraviti niti činjenicu kako je Xiaomi broj jedan u Indiji, drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu s više od 1,4 milijarde stanovnika, a počeli su prodavati značajnije količine u Indoneziji, Vijetnamu, Rusiji, i Ujedinjenim arapskim emiratima. Unatoč odličnim financijskim rezultatima, trebat će im još vremena da dostignu druge velike galopirajuće kineske igrače – Huawei, Oppo i Vivo.

I dok ovo čitate, mi već testiramo najnovije Xiaomijeve pametne telefone – modele i .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.