Xiaomi zabilježio gubitke u prvom kvartalu, kakva će biti cijela godina?

Fotografija članka: Xiaomi zabilježio gubitke u prvom kvartalu, kakva će biti cijela godina?

Kada se prvi puta čulo za kinesku kompaniju Xiaomi nitko nije očekivao da će tako mlada kompanija u svijetu pametnih telefona zabilježiti tako odlične uspjehe.

Oglas

No, iako se na početku činilo da gledamo buduću dominantnu silu u svijetu smartfona, kompanijin se uspjeh naglo zaustavio i ne kreće se istim vatrenim početkom kao prije. Xiaomi je bio treći najveći proizvođač smartfona na svijetu i prvi u Kini, a sada tim mjestima na „tronu“ suvereno vlada Huawei. U međuvremenu Xiaomi je zabilježio pad isporuke pametnih telefona od 26% i to u prvom kvartalu ove godine. Dakle, kompanija je u navedenom kvartalu isporučila 10.9 milijuna pametnih telefona, a trend smanjenja isporuka započeo je još krajem prošle godine kada je kompanija umjesto ciljanih 100 milijuna isporučila samo 71 milijun pametnih telefona.

Ovakav nas pad pretjerano ne iznenađuje s obzirom da je kompanijin Mi 5 flagship kasnio te je svoju službenu premijeru doživio tek krajem veljače ove godine. S obzirom na tu činjenicu možemo zaključiti kako će ovi rezultati biti ipak nešto povoljniji za kompaniju za slijedeći kvartal ove godine. Osim prodajom pametnih telefona Xiaomi se bavi i prodajom niza drugih proizvoda kao što su bicikli, pročišćivači zraka, TV uređaji i tako dalje.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.