Xiaomi Yi 4K (XiaoYi) – možda i najbolja akcijska kamera na svijetu na Geekbuyingu

Fotografija članka: Xiaomi Yi 4K (XiaoYi) – možda i najbolja akcijska kamera na svijetu na Geekbuyingu

Na popularnom Geekbuying webshopu pronašli smo novu Xiaomi Yi 4K kameru u pretprodaji po sniženoj cijeni. službena prodaja počinje 1. lipnja po redovnoj cijeni, a do tada je cijena snižena.

Oglas

Ono što su napravili zanimljivo je usporedili je s GoPro Hero 4 Black kamerom, tako da je vidljivo kako je Xiaomi Yi 4K Action Camera (međunarodna inačica) i bolja i praktički dvostruko jeftinija od poznatije “GoPro-ice”. Prva je razlika u senzoru. XiaoYi koristi Sonyjev IMX377 senzor od 12 MP. Sve možete vidjeti na posebnoj akcijskoj stranici na .

Ono što je mnogima problem kod GoPro kamera je nedostatak kontrolnog ekrana, koji ova kamera ima – 2,19 inčni retina ekran rezolucije 640 x 360 (330 ppi). Isto tako, baterija je izdašnija sa svojih 1400 mAh i trebala bi biti dovoljna za snimanje puna 2 sata 4K videa u 30 sličica u sekundi. Inače dolazi u tri boje – crna, bijela i roza zlatna.

Ugrađena su dva mikrofona, a umjesto Wi-Fi bežične veze može koristiti i Bluetooth vezu koja je manji potrošač baterije. Ugrađena je i mogućnost odbrojavanja prije početka snimanja, podržava i “slow motion” mod, a u “burst” modu može okinuti čak 30 slika u sekundi.

Nova se Xiaomi Yi 4K akcijska kamera može pohvaliti i još dva dodatka. Prvi je korekcija distorzije leće (Lens Distortion Correction, LDC), a drugi je elektronička stabilizacija slike (Electronic Image Stabilization, EIS). Spomanimo kako kamera ima i akcelerometar i žiroskop, što također dobro dođe.

Na istoj akcijskoj stranici na možete pronaći i pregršt dodatne opreme za kameru – razne nosače i držače, okvire i zaštite za leću, kao i starije modele Xiaomi kamere. Nova se Xiaomi Yi 4K kamera prodaje po akcijskoj cijeni od odličnih 249,99$, a na stranicama ćete pronaći i kuponske kodove koji su dostupni svima.

Svakako preporučujemo pogledajte ponudu i usporedbu kamera, bar vas to ništa ne košta… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.